Select the search type
 
  • Webbplats
  • Webb
Search
Här är du:   Aktuellt > Visa nyhet
  |  Administrator

Aktuellt

Aktuellt

Nya riktlinjer för hur GK-kvaltävlingar ska genomföras

Upplagd av: MagdalenaH 04-02-2016

I år införs nya regler för kvaltävlingar till SM i Gæðingakeppni. 

För att en tävling ska klassas som en kvaltävling till GK-SM behöver tävlingarna äga rum på ovalbana och ej rakbana. Tävlingen behöver också erbjuda finaler i de klasser som är aktuella för uttagning av landslag. Sedan tidigare är det också ett krav på att en veterinär måste finnas på plats under tävlingen. Det är dock ej nödvändigt under finalerna.

Beslutet att införa krav på finaler är att landslagsmedlemmar ska tas ut i Gæðingakeppni. De ska, tillsammans med sportryttare, representera Sverige på årets NM i Norge i augusti. En stor del i uttagningen till landslaget är att kunna prestera under finaler. 

Liksom förra året bibehålls kravet på tre godkända domare, även för kvaltävling till GK-SM. De Gæðingakeppni-tävlingar som har fem domare kommer att premieras högre i uttagningskommitténs arbete för att ta ut starka och konkurrenskraftiga representanter till det svenska landslaget.

/Tävlingssektionen GK

Sedd: 1393 gånger
print

Bli medlem

Bli medlem

För att gå med i Svenska Islandshästförbundet, SIF, blir du medlem i en av våra 65 lokalföreningar, de är i sin tur anslutna till SIF. 

Gemensamt arbetar vi för att Islandshästsverige ska bli ett innehållsrikt begrepp för alla som gillar rasen, sporten och fritidsridningen.  Läs mer!


Dela med dig

Dela med dig
Email this Page           
 

           Svenska Islandshästförbundet

          www.icelandichorse.se

          E-post: svenska@icelandichorse.se
         Telefon: 0220 - 452 50 
       Ridsportens Hus 

        734 94 Strömsholm

Huvudsponsor:

 

 

Landslagssponsorer: