Hoppa till sidans innehåll

Landslaget

Foto:Mirjam Horn

Det svenska islandshästlandslaget är ett av världens mest välmeriterade landslag.
Vid Världsmästerskapen i Herning 2015 tog det svenska landslaget 5 guld, 2 silver och 3 brons samt tog för första gången hem priset som bästa nation! På de Nordiska Mästerskapen 2014 erövrade det svenska landslaget 13 medaljer, varav 5 st guld, 4 st silver, 4 st brons. Totalt blev det svenska landslaget det mest framgångsrika. Det är ett fokuserat och väl sammansvetsat lag med höga ambitioner som representerar vårt land vid de stora mästerskapen.

I år är det VM i Holland, 7-13 augusti
Vi kommer att skicka en lag som ska åka dit och kämpa om medaljer och titlar!

På de senaste två mästerskapen, VM i Danmark 2015 och NM i Norge 2016, har Sverige blivit bästa nation! Det är vi mycket stolta över och kommer så klart att göra vårt bästa för att behålla den titeln även i år. Vilka som är med i aktuellt landslag kan du hitta under fliken Sport respektive Gaedinga. Detta landslag gäller fram till SM.

Till VM tar vi ut ett lag bestående av 8 seniorer (7 ordinarie och 1 reserv), 6 Young rider (5 ordinarie + 1 reserv) och 6 avelshästar. Målet är att varje år ta ut ett landslag som tar så många medaljer som möjligt på VM/NM och som är goda förebilder för islandshästsporten.

Uttagning till svenska landslaget i sport 2017
Uttagning till landslaget baseras på resultat uppnådda på Nivå1 /Observationstävlingar och svenska mästerskapen. SM väger tyngst.

Dessa tävlingar bevakas på plats av UK. Även resultat från andra WR-tävlingar i Sverige och utomlands kan tillgodoräknas. Ryttaren ansvarar själv för att rapportera dessa resultat till UK med fullständig resultatlista för aktuell gren. Skickas via mail till This is a mailto link.

För att bli uttagen till svenska landslaget i sport måste man vara folkbokförd i Sverige och följa internationella ridsportförbundets (FEI) uppförandekod. Vid uttagning till landslaget beaktas eventuella varningar och disciplinära åtgärder. Ekipaget ska delta på SM om inte särskilda skäl föreligger.

Målet är att ta ut ett lag med så många final- och medalj chanser som möjligt. Ryttarens resultat kommer att värderas gentemot andra ekipage i Sverige och utomlands. En trolig medalj och finalplats ger förtur till en landslagsplats. Detta innebär att landslagsplatserna inte kommer att fördelas lika mellan de olika grenarna. UK kan även ta ut personliga reservhästar till ryttare med fler än en häst. Här hittar du senaste nytt från landslaget.

 

Våra Sponsorer

Nyheter

Postadress:
Svenska Islandshästförbundet
Ridsportens hus
734 94 Strömsholm

Kontakt:
Tel: +4622045250
E-post: This is a mailto link

Se all info