Hoppa till sidans innehåll

Att arrangera en officiell Islandshästtävling som företag eller juridisk person


 1. Skaffa ett ordentligt försäkringsskydd.  Minimikravet är en Ansvarsförsäkring. Försäkringsskyddet kan också kompletteras med en Olycksfallsförsäkring för Ryttare och Funktionärer. Olycksfallsförsäkringen kan man naturligtvis utöka till publik också om man vill stå för det.
  Ansvarsförsäkringen täcker eventuella skadeståndsanspråk som riktas mot arrangören. Det måste finnas ett vållande för att man ska kunna betala på denna försäkring. En olycksfallsförsäkring kan lämna ersättning till den drabbade även om arrangören inte är vållande till skadan.
  Värt att tänka på är att det kan finnas tillfällen då arrangören är vållande till skada som inte är ett olycksfall, därav kravet på att ha en ansvarsförsäkring. Olycksfallsförsäkringen kan således inte ersätta ansvarsförsäkringen. Det är också viktigt att lägga in en tydlig information till ryttarna, lämpligen i ryttarbrevet, att de själva ansvarar för sina olycksfallsförsäkringar! (Denna privata enskilda försäkring är välbehövlig även för all annan ridning utanför SIF arrangemang.)

 2. Om Du behöver råd eller har frågor om försäkringsskyddet är du välkommen att ringa Niklas Ljung Försäkringsrådgivare Företag, Länsförsäkringar Bergslagen
  021-17 73 63, 070-376 33 63.

 3. Fyll i och underteckna bifogad avtalsmall och sänd, tillsammans med Försäkringsbrev (kopia) och Propositioner till Kansliet per post. Svenska Islandshästförbundet, Ridsportens Hus, 735 91 Strömsholm. Vill Du kolla någon handling i förväg kan Du maila den till This is a mailto link.

 4.  Avtal och försäkringar granskas av SIFs kansli. När de är godkända översänds dessa handlingar till Respektive Tävlingssektion (TS) (TSG) för slutgiltigt beslut. Dessa meddelar kansliet sitt beslut.

 5. Efter skriftligt godkännande från kansliet till arrangören, kan Propositioner läggas ut och tävlingsanmälningar börja tas in.

 

________________________

Uppdaterad: 23 OKT 2017 16:01 Skribent: Mari Norberg
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Islandshästförbundet
Ridsportens hus
734 94 Strömsholm

Kontakt:
Tel: +4622045250
E-post: This is a mailto link

Se all info