Hoppa till sidans innehåll

Islandshästens dag


Horses of Iceland och FEIF (the International Federation of Icelandic Horse Associations) uppmanar oss att uppmärksamma Islandshästens dag den 1/5!

Detta kan göras på alla möjliga – och omöjliga sätt – t ex genom att arrangera en ritt, en tävling, en uppvisning. Det står ju varje lokalförening fritt att välja en aktivitet som passar bäst, endast fantasin sätter gränsen för hur!

Genom att fira Islandshästens dag hyllar och hedrar vi våra fantastiska hästar och kanske, i och med detta, gör så att gemene man får upp ögonen för den unika islandshästens mångfald. Därför är det positivt om aktiviteten kan arrangeras på en plats som är lättillgänglig för allmänheten och eventuellt erbjuder ytterligare aktiviteter för de besökande. Det vore jättekul om just din förening väljer att fira aktivt! Förhoppningen är att det fortsätter att vara ett årligt återkommande evenemang.

Fundera gärna på om det kan vara aktuellt med att arrangera ett firande som kanske kan innefatta aktiviteter som passar HELA familjen, ALLT i enlighet med att göra SIFs familjemedlemskap attraktivare.

Ett tips kan vara att använda sig av de fina böckerna som skapats via FREMJA allemansrättprojektet...

Trollflätan - en bok om långritt och allemansrätt och/eller

Olyckskorpar

Det finns tillhörande ActiveQuiz till de båda böckerna (två, en kort på 500 meter och en lång på 5 000 meter) till varje bok.

 

Skicka gärna in foton och text (med info om aktivitet, förening och vilka som syns på bilderna mm) från ert firande till Zanna Hofvander e-post; This is a mailto link, så att vi kan publicera detta på FREMJA.se. Kanske kan vi även använda en del av fotona i FREMJA-almanackan 2023... (Tänk på att den som tagit bilden och den/de som ses på bilden ska ha gett sitt medgivande till publiceringen

Tänk på att fotografera och dokumentera och dela med er via Facebook och tidningen Islandshästen!

Poster (på vilken du kan fylla i aktuell information) för utskrift hittar du här

Uppdaterad: 24 NOV 2020 11:33 Skribent: Lisa Teverud
E-post: Adressen Gömd
x

 

  

 

xxx Foto_höstmötePostadress:
Svenska Islandshästförbundet
Alsnögatan 11
116 42 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4622045250
E-post: svenska@icelandichor...

Se all info