Hoppa till sidans innehåll

Anläggningen


Lag-SM 2022 går av stapeln på Örsta Kulle i Kumla som är Hrimfaxis islandshästsklubbs hemmabana. Här finns det en ovalbana samt passbana, ovalbanan byggdes 2011 och år 2019 stod passbanan klar. Det finns även ett ridhus samt en paddock som kommer användas till bland annat lag-show och dressyr under Lag-SM.

Boxar 

Bokas via indTA då ni anmäler er, Det ingår en spånbal/box, vill man ha en extra spånbal finns det att köpa på plats för 100:- Vi erbjuder även hö på plats, 2 balar 100:-, vill ni ha det så bokas även det på indTA vid anmälan. Urlastning av hästar och annat sker så snabbt som möjligt för att bereda plats för nästa ekipage, därefter parkerar man transporten på anvisad plats. Boxarna kommer att vara uppmärkta med hästens och ryttarens namn, var ni ska stå kommer ni att bli anvisade när ni checkar in. Har man fast hage kommer boxarna vara nedanför banan intill hagarna. Vi erbjuder även morgon- och kvällsfodring. På morgonen fodrar vi mellan 06.00-07.00 och på kvällen 21.00-22.00.
Vill ni ha hjälp med fodringen så kryssar ni i på boxskylten vid vilka tillfällen som är aktuella. Ställ höpåsarna utanför boxen med morgongivan underst. Har ni inte kryssat i något så fodrar vi inte. 

OBS! All utrustning som förvaras på plats sker på egen risk. Det kommer finnas funktionärer på plats nattetid för att finnas till hands om det händer något.

Hagar

Man tar med eget material och bygger de på anvisat område. Fast hage kan bokas för 300kr för hela helgen senast den 10/7, bokning sker till Anna Eriksson, 073- 0484635 This is a mailto link som betalas in till Hrimfaxi på bg.5923-0516 Märkt med ryttarens namn. Invänta svarsmail om att ni fått hage tilldelad innan ni betalar. OBS! Inga hästar får vistas i hagarna efter kl.21.00 pga. säkerhetsskäl. OBS! Inga hingstar i hagarna. 

Vid hemfärd ska:
Alla hagar mockas ur, både fasta och där ni byggt er egen.
Boxarna tömmas helt på spån och gödsel. Vid ej tömd box debiteras 500:-

Framridning

Framridning sker i ridhuset, på vägen samt på ridbanan bakom uteboxarna. Under pågående ritter kommer vi stänga av vägen mellan ovalbanan och passbanan så planera i förväg så du inte blir ”fast” nedanför ovalbanan. Viss trafik kan förekomma på grusvägen som är infartsväg till anläggningen. Glöm ej högerregeln samt att visa hänsyn när ni rider fram!

Veterinärbesiktning

Fredag och Söndag: ovalbanan, ingång vid ovalbanans utgång och utgång vid collectingring.
Lördag: Passbanan, ingång längst bort vid uteboxarna, utgång i slutet av banan.
Ingen veterinärbesiktning kommer att ske på ridbanan bakom stallarna!

Toalett

Toaletter finns bakom ryttarservicen samt vid matserveringen bredvid den stora paddocken.

Matservering

Under Lag-SM kommer det att finnas ett café, kiosker och en lunchservering. Vid ovalbanan finns caféet. Där serveras smörgåsar, kaffe, toast, korv med bröd, hembakat fikabröd, glass, godis, dricka och pannkakor. Gluten-, laktos-och sockerfritt finns! I caféet finns även snygga och praktiska termosmuggar med Hrimfaxi-logga att köpa. Vid ovalbanan finns även en kiosk där det serveras godis, dricka, kaffe, frukt, chips, korv med bröd och toast. Vid stora paddocken mittemot ridhuset finns den andra kiosken. Där serveras godis, dricka, kaffe, frukt, chips, korv med bröd och pannkakor. Dessa ställen kommer att vara bemannade från 7:30 till 18 cirka (beror på tävlingsschemat). Mot kullen, vid stora paddocken, finns lunchserveringen, öppen mellan kl: 11-14 (fredag, lördag och söndag). Där serveras hamburgare och wok. Där finns också laktos-, glutenfri
och vegetarisk kost. Det går att betala med både swish och kontanter, dock enbart swish vid lunchserveringen!

Marknadsgata

Det finns också en marknadsgata vid ridhuset
På plats finns:
• Omhälla islandshästar
• Min vän och jag
• Tölta.se
• Smedkullens Wellness
• Käpphästar från Lisbeth

Sjukvårdstält

I sjukvårdstältet tillhandahåller HLR Education och sjukvårdsgruppen första
hjälpen/sjukvårdsinsatser.

Uppdaterad: 18 JAN 2021 12:52 Skribent: Emma Sundman
E-post: This is a mailto link
x

 

  

 

xxx