Hoppa till sidans innehåll

Anläggningen


Lag-SM 2022 går av stapeln på Örsta Kulle i Kumla som är Hrimfaxis islandshästsklubbs hemmabana. Här finns det en ovalbana samt passbana, ovalbanan byggdes 2011 och år 2019 stod passbanan klar. Det finns även ett ridhus samt en paddock som kommer användas till bland annat lag-show och dressyr under Lag-SM.

Boxar och Hagar

Boxar finns utspritt över tre olika stall på anläggningen, på grund av säkerhetsskäl ska samtliga hästar stå i box nattetid. Ett antal fasta hagar finns att hyra och det kommer även finnas utrymme för att bygga sin egen hage om man vill det. Vatten finns på två olika ställen i anslutning till hagar, se områdesskissen nedan för exakt plats. Mer information om boxar och hagar kommer närmare anmälningsdatumet. 

Framridning

Framridning sker i ridhuset, på vägen samt på ridbanan bakom uteboxarna. Under pågående ritter kommer vi stänga av vägen mellan ovalbanan och passbanan så planera i förväg så du inte blir ”fast” nedanför ovalbanan. Viss trafik kan förekomma på grusvägen som är infartsväg till anläggningen. Glöm ej högerregeln samt att visa hänsyn när ni rider fram!

Toalett

Toaletter finns bakom ryttarservicen samt vid matserveringen bredvid den stora paddocken.

Matservering

Under Lag-SM kommer vi har flera ställen för servering. Matserveringen vid den stora paddocken kommer servera varm lunch, caféet vid ovalbanan serverar fika samt enklare mat. Det finns även en kiosk nere vid ovalbanan som säljer godis och läsk.

Uppdaterad: 18 JAN 2021 12:52 Skribent: Emma Sundman
E-post: This is a mailto link
x

 

  

 

xxx