Hoppa till sidans innehåll

Avelsvisarkurs för unga del 1 Wången


Nu kommer äntligen den populära avelsvisarkursen tillbaka!
Ungdomssektionen arrangerar nu den populära Avelsvisarkursen för ungdomar steg 1 vid Riksanläggningen Wången. Kursen är för dig som är mellan 13 – 26 år. Med dig till kursen ska du ha en häst som du sedan kommer att träna de olika momenten i avelsvisning på. Du behöver själv kunna ta hand om din häst under kursen. Det kan finnas möjlighet att hyra häst vid Wången, ange i så fall det vid anmälan.

Målet med kursen är att man efter genomförd kurs har grundläggande teoretiska och praktiska kunskaper om reglementet för avelsvisning och de olika momenten som genomförs. Deltagarna tränar med instruktör under kursen praktiskt på exteriör- och ridvisning med målsättning att skapa intresse för att med mer träning kunna genomföra en avelsvisning. Avelsvisarkurs steg 1 är också förkunskapskrav för steg 2.
Sedan är självklart kursen ett tillfälle att träffa likasinnade och umgås i en härlig miljö!
Mer info och kursbeskrivning här

Tränare: Elsa Mandal Hreggvidsdóttir och Charlotta Gripenstam. 

Datum: 2-4 september
Plats: Wången,Nälden
   
Lärare:

Elsa Mandal Hreggvidsdóttir 

Charlotta Gripenstam

Anmälan:

https://forms.office.com/r/40EwjCpRQz

SIFs Avelsvisarkurs för ungdomar bedrivs inom ramen för Hästnäringens Ungdomssatsning (HUS) som finansieras via medel från Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS). Under 2022 har HNS avsatt närmare 5 miljoner kronor för ungdomsprojekt inom ridsport, trav, galopp, avel, islands- och brukshästar. HNS är en paraplyorganisation inom hästsektorn och finansieras genom ett avtal mellan staten och Svensk Travsport samt Svensk Galopp. Läs mer om HNS på www.hastnaringen.se

Uppdaterad: 24 SEP 2020 12:41 Skribent: Jannike Moström
E-post: Adressen Gömd
x

 

  

 

xxx Foto_höstmötePostadress:
Svenska Islandshästförbundet
Alsnögatan 11
116 42 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4622045250
E-post: svenska@icelandichor...

Se all info