Hoppa till sidans innehåll

Fortbildning ridlärare (CPD)


Kompetensutvecklingskrav (CPD-continuing professional developmentför utbildade Ridlärare I-IV och tränare

Välkomna till årets intressanta fortbildning den 22-23 oktober!
Dagarna är fördelade mellan Marma Salen och Rickebasta ridhus båda belägna i Knivsta.
Fortbildningen ger 2 dagar CPD (16 units)och är till för SIFs diplomerade ridlärare och FEIF-instruktörer, lägst nivå 1.
Anmälan är öppen tom 13/10 och din anmälan är komplett först när betalning skett via Swish till SIF.
Kostnaden är 1600 kr för båda dagarna- 1200 kr för en av dagarna- lunch och fika ingår i priset.

Anmäl dig här: https://forms.office.com/r/8cpy7BTgSU

Mer info och programinnehåll finner du HÄR:

Swishnummer: 1235 396 361 Glöm ej att ange namn på deltagaren och FORTB.
Behöver du kvitto på inbetalningen så mailar du ett screenshot på din betalning till: This is a mailto link

 

CPD system FEIF
Enligt beslut från FEIF Education ska alla tränare/instruktörer som listas på FEIF Trainer Matrix uppfylla ett regelbundet obligatoriskt CPD- system. Systemet syftar till att upprätthålla och säkerställa en likvärdig, uppdaterad och jämförbar kvalitetsstandard för att följa huvudmålen för FEIF hästträning, instruktioner, undervisning, hästvälfärd och enhetliga regler. Nationella FEIF -medlemsföreningar är ansvariga för sina tränare och deras listor, utgångna licenser måste tas bort från tränarlistor som skickas till FEIF -kontoret för publicering.

Kraven för godkända CPD -seminarier är inom FEIF; 
Officiellt seminarium tillkännagivet och  organiserat som officiellt CPD -seminarium av den nationella FEIF -medlemsföreningen eller FEIF:s utbildningsdirektör. 
Minimikrav: ett 2-dagars seminarium under licensperioden (inom 3 år) eller minst 16 seminarieenheter á 45 minuter inom 3 år för att behålla tränarlicensen. Detta krävs för alla nivåer I-IV på FEIF-tränare Matrix.


Nya krav på CPD från 2022 inom SIF
Från och med 2022-01-01 ska alla godkända Ridlärare I-IV och tränare inom Svenska Islandshästförbundet delta i någon form av SIF/FEIF godkänd fortbildning för att fortsättningsvis behålla sin licens och stå med på SIF:s och FEIF:s lista över godkända ridlärare/tränare.

Inbjudan till årets fortbildningsdagar 22-23/10 2022

 

Godkänd CPD fortbildning
Fortbildning som uppfyller FEIF:s CPD krav är kurser, seminarier och utbildningar som anordnas av FEIF och SIF:s Fortbildningsseminarier och Domarseminarier.
De som under 2022 inte uppfyller de nya kompetenskraven från FEIF och SIF kommer att tas bort från listan över godkända Ridlärare I-IV/tränare med start från 2024-12-01.

 

Dokumentation av CPD inom SIF
SIF:s kansli ansvarar för en komplett SIF sammanställning av godkända ridlärare/tränare med uppdaterade CPD information. SIF:s kansli ansvarar för att uppdaterad information halvårsvis skickas till FEIF.


Enskilt ansvar för rapportering till SIF
Den enskilde ridläraren/tränaren ansvarar för att skicka in underlag till kansliet som styrker att hen har deltagit i godkänd fortbildning. 
Underlaget ska innehålla namn på den som deltagit, namn på föreläsning/föreläsaren, datum och plats samt ev. URL till event eller beskrivning av innehållet.

Den enskilde ridläraren/tränaren ansvarar för att kontrollera att det står rätt information på SIF:s och FEIF:s webbsida och att meddela SIF kansli eventuella ändringar.

SIF rekommenderar Ridlärare I-IV och tränare att utöver FEIF:s krav på CPD, årligen kontinuerligt delta i relevant kompetensutveckling inom professionen och relevanta angränsande kunskapsområden.

Uppdaterad: 16 SEP 2022 13:59 Skribent: Lisa Teverud
x

 

  

 

xxx Foto_höstmötePostadress:
Svenska Islandshästförbundet
Alsnögatan 11
116 42 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4622045250
E-post: svenska@icelandichor...

Se all info