Hoppa till sidans innehåll

DM-Förenings information


Östergötlands Islandshästförbund arrangerar gemensamt distriktsmästerskap för Sport och Gædingakeppni. DM arrangeras i finalform och arrangemanget fördelas mellan föreningarna. 

2016 Gerstorp Ryttarsällskap

2017 Dyggur

2018 Framtid

2019 Meistari

2020 Gerstorp Ryttarsällskap

2021 Dyggur

2022 Framtid

2023 Meistari

2024 Kulltorp Katla Ryttarförening

 

Vår målsättning med distriktsmästerskap är att skapa gemenskap i distriktet och öka närvaron på regionens tävlingar. För att medlem ska få delta i DM måste föreningen själva arrangera en officiell tävling eller hjälpa till med arrangemang eller funktionärer när någon av de övriga föreningar arrangerar.

För att medlem/ryttare ska få vara med och delta på DM måste den ha ett huvudmedlemskap i någon av Östergötlands lokalföreningar Meistari, Garpur, Dyggur, Framtid, Gerstorp Ryttarsällskap och Kulltorp Katla Ryttarförening. Betala DM – avgift och tävla på minsta två officiella tävlingar. DM-avgift betalas per ekipage, dvs om ryttare startar 2 olika hästar ska ryttaren betala in två avgifter.

Tävlar medlemmen på någon av våra lokalföreningars tävlingar ska tävlingsansvarig i föreningen som arrangerar tävlingen rapportera in resultat direkt till distriktet och ryttaren hamnar på Rankinglistan. Det två bästa resultaten räknas samman och avgör vilken placering du får på rankinglistan. Tävlar ryttaren på en tävling utanför länet räknas det med, MEN ryttaren behöver själv rapportera in resultatet till Distriktet inom 1 veckan från tävlingstillfället. Beroende på antal deltagare arrangeras B-finaler och A-finaler. Pris för bästa passhäst och bästa töltekipage delas ut, i pass är det bästa tiden som gäller och bästa uttagningspoängen i en töltgren under säsongen. 

DM avgiften ska vara betald senast två bankdagar innan första tävling där du vill att resultat skall räknas från. Avgiften på 200 kr betalas in till ÖISF via Länsförsäkringar Bankgiro 5846-0528, märk betalningen med DM och ditt namn. Samtidig som du mailar till rankingansvarig Lena Andersson, This is a mailto link.

Ryttaren som vinner DM i någon klass ansvarar själv för att sätta dit sitt namn och årtal på DM-priset, ryttaren ser även till att vandringspriset lämnas vidare till nästkommande års DM final.

De klasser som ingår i DM är följande:

T1, T3, T8, V1, V2, V5, F1, F2, T2, T4, PP1, P2, P1, P3, GDK, GDT, GDY, GDB och GDA.

Distriktet ansvarar för att det finns DM-priser och att Vandringspriser delas ut. Den förening som arrangerar DM dagen ansvarar för själva dagen och allt vad det innebär att arrangera en tävling med startlistor, funktionärer, ordna med domare samt stå för dessa kostnader mm. Alla medlemsföreningar i distriktet som har medlemmar som tävlar och hjälper till med arrangemanget ansvarar för att DM genomförs.

Företag som sponsrat DM med vandringspriser:
Ingelsta Islandshästar
Stenholmen
Ödegårdens Ridanläggning
Kulltorps Islandshästar
Granmyra Islandshästar

Medlemsföreningar som sponsrat DM med vandringspriser
Dyggur
Meistari
GRS
Framtid

 

Uppdaterad: 28 AUG 2022 09:50 Skribent: Therese Malmström
E-post: Adressen Gömd
x

 

  

 

xxx Postadress:
Östergötlands Islandshästförbund
Therese Malmström, Brysselkålsvägen 18
582 76 Linköping

Kontakt:
Tel: +46768544570
E-post: therese.malmstrom@ca...

Se all info

Företag som sponsrat DM med vandringspriser:

 

 Ingelsta Islandshästar     


  

 


 

 

 


 

Granmyra Islandshästar 


   

 


 Medlemsföreningar som sponsrat DM med vandringspriser 

Dyggur