Hoppa till sidans innehåll

Nationella Ungdomsveckan, NUV

10 FEB 2020 09:47
  • Uppdaterad: 10 FEB 2020 09:47

PRESSMEDDELANDE

Nu öppnar ansökan till Nationella Ungdomsveckan på Wången


De tre huvudlärarna under lägret Joanna Sätter, Sara Sandqvist och Camilla Hed, jobbar vanligtvis med att undervisa på gymnasiet och hippologprogrammet på Wången.

Nationella UngdomsVeckan, NUV, är ett ridläger för ungdomar som rider islandshäst.

Under Nationella Ungdomsveckan på Wången får ungdomar i åldern 12–17 år möjlighet att utvecklas inom ridning, träning och hästhållning med fokus på islandshäst.

Antalet platser till lägret är begränsat vilket gör att deltagarna får ansöka om att vara med. I ansökan beskriver de sin riderfarenhet och sedan väljer SIFs ungdomssektion ut deltagare som man bedömer tillsammans kommer att utgöra en bra grupp. För att kunna ansöka så krävs det att man är medlem i SIF. 

–  Kommer man hit får man verkligen chansen att komma vidare i sin ridning och i kommunikationen med sin häst. Vi vill förstås att deltagarna ska tycka det är så roligt och utvecklande att de kommer tillbaka för fortsätta utbilda sig på gymnasiet eller universitetet hos oss, säger Camilla Hed som ansvarar för planeringen av veckan.

Det är Wångens ordinarie hästlärare, hippologerna Joanna Sätter och Sara Sandqvist och Camilla Hed, ridlärare level III, stallförman och lärare på Wången, som undervisar. Men dessutom kommer studenter från hippologprogrammets islandshästinriktning att vara med och undervisa.

– Vi har några av våra skolhästar som går att hyra för veckan, men många väljer att ta med egen häst till lägret, berättar Camilla Hed

NUV går samtidigt som Wångens inofficiella landslagsläger för ponnytravungdomar, PonnyElitVeckan, och ett antal aktiviteter samordnas mellan dessa läger.

Veckan arrangeras av Wången i samarbete med SIFs ungdomssektion.


Glada deltagare på NUV-lägret sommaren 2019.

Läs mer på Wångens hemsida

Skribent: Lisa Teverud
E-post: Adressen Gömd

 

  

 

xxx Postadress:
Svenska Islandshästförbundet
Ridsportens hus
734 94 Strömsholm

Kontakt:
Tel: +4622045250
E-post: svenska@icelandichor...

Se all info