Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Trainer of the year!

28 SEP 2022 12:17
  • Uppdaterad: 28 SEP 2022 12:17

SIF Trainer of the Year 2022 är Nina Bergholtz. Stort grattis till dig Nina!

Av drygt 30 nomineringar som kom in har urvalsgruppen valt Nina som årets SIF Trainer of the Year och Sveriges kandidat till FEIF nomineringen.  

Nina Bergholtz är genom Svenska Islandshästförbundet diplomerad ridlärare level 3. Nina är examinerad sportdomare och internationell avelsdomare (FEIF) med 25 års erfarenhet och dömer också föl- och unghästmönstringar  sedan 20 år tillbaka. Nina är även Landsdomare (högsta nivå) i Gœðingakeppni. Som domare har Nina dömt på flertalet SM, NM och VM samt även på Landsmót. Nina har själv tävlat på landslagsnivå och deltagit på bland annat 25 SM och 4 NM. Förutom en karriär som instruktör, domare och ryttare så har Nina 35 års erfarenhet som hingsthållare och uppfödare med drygt 150 föl som resultat. 
Som avelsdomare har Nina arbetat såväl i Sverige som Norden, Tyskland, Österrike,Holland och USA.
Nina är en eldsjäl och lägger ner mycket engagemang i det hon gör. I många år har hon bedrivit ridskola och turridning samt privatlektioner och kurser på sin gård Himmelsrum utanför Gamleby. 
Hon har även hållit mycket  externa kurser och utbildningar runt om i landet. Delar av utbudet innefattar inte bara ridutbildningar utan även tex SIFs avelsutbildningar med exteriörbedömningar av islandshästar, utbildning i visning av ridegenskaper och såklart även mycket om Gœðingakeppni.

Nominering som kom in från en SIF medlem:

”Genom sitt engagemang och stora kunskap om islandshästen utbildar Nina sina elever. Hon motiverar och inspirerar sina elever, alltid med hästens bästa i fokus. Utvecklingen hos ekipagen och förståelsen för islandshästen, dess historia och exteriör, märks hos hennes elever. Hon är en förebild för sporten”

Än en gång, stort grattis till dig Nina!

För att nominera ska följande kriterier uppfyllas: STÄNGD

-Den nominerade ska finnas med på listan för godkända ridlärare/tränare hos Svenska Islandshästförbundet.
- Den nominerade ska vara skriven i Sverige.
- Den nominerade ska arbeta aktivt med hästar.
- Den nominerade ska vara en bra förebild för islandshästsporten, representera god hästvälfärd och hästträning, ha ett inkluderande förhållningssätt och förmåga att inspirera sin omgivning.

- Den som nominerar ska vara medlem i SIF.

Senast den 13 oktober vill vi ha din nominering.

En utsedd arbetsgrupp ledd av SIF utbildningssektions ordförande kommer att gå igenom alla nomineringar utifrån ovan kriterier. Den vi utser kommer att presenteras på höstmötet.

Vinnaren tilldelas ett diplom och ett pris samt representerar Sverige i den internationella utlysningen FEIF Trainer of the Year. 

Skribent: Jannike Moström
E-post: Adressen Gömd
x

 

  

 

xxx Foto_höstmötePostadress:
Svenska Islandshästförbundet
Alsnögatan 11
116 42 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4622045250
E-post: svenska@icelandichor...

Se all info