Hoppa till sidans innehåll

Sverigeritten 2020

26 AUG 2019 10:03
  • Skapad: 26 AUG 2019 10:03

SVERIGERITTEN är ett nationellt evenemang av, med och för Svenska Islandshästförbundets medlemmar. Det är en ”stafettritt” genom Sverige där budkavlen vandrar via SIFs lokalföreningar, från norr till söder.

Syftet med ritten är, förutom att erbjuda SIFs medlemmar delaktighet, oförglömlig samvaro, möjlighet att dela en gemensam och unik upplevelse från hästryggen genom Sveriges skiftande natur, även att sprida kunskapen om den fantastiska islandshästens mångsidighet, styrka och uthållighet samt den livskvalitet som umgänget med dessa underbara djur innebär.

I samband med SVERIGERITTEN kommer en insamling av pengar till organisationen ”Min stora dag” göras med förhoppningen att kunna bidra till att barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser får möjlighet att uppfylla sina drömmar.

Det är vår absoluta förhoppning att alla ska känna att detta är ett fantastiskt, gemensamt SIF-arrangemang. Vi är fullt medvetna om att planeringen och genomförandet av SVERIGERITTEN 2020 innebär ett stort jobb för SIFs lokalföreningar och distrikt men vår förhoppning och övertygelse är att de positiva effekterna i form av underbara, gemensamma upplevelser och medlemstillströmning kommer att överväga detta med råge!

Eftersom SVERIGERITTEN är tänkt som en stafettritt är planen att någon form av stafettpinne eller budkavle (i form av vad beslutas, på fritidssektions möte för fritidsansvariga i lokalföreningarna, den 9/11 2019) ska transporteras med ryttare, sträcka för sträcka, genom landets SIF-distrikt och lokalföreningar. Det är därför också en förutsättning att de distrikt och föreningar som inte lyckas att ”täcka upp” alla sträckor i sitt område, som sista utväg, löser budkavletransporten på annat sätt så att den i alla fall kommer fram till nästa sträcka som rids. Detta borde väl vara möjligt att lösa, eller hur?

Läs mer om SVERIGERITTEN här!

Skribent: Lisa Teverud
E-post: Adressen Gömd
x

 

  

 

xxx Foto_höstmötePostadress:
Svenska Islandshästförbundet
Alsnögatan 11
116 42 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4622045250
E-post: svenska@icelandichor...

Se all info