Hoppa till sidans innehåll

Covid-19 rekommendationer och information inför arrangemang 2021

22 DEC 2020 20:09
  • Skapad: 22 DEC 2020 20:09


Vi vet att vi har låg smittspridning inom ridsporten, vi håller naturligt avstånd och har bra strategier för hur vi ska minska smittspridningen ytterligare. Just nu finns inga genvägar, vi måste följa de allmänna råd som finns och alla hjälpas åt för att få bukt med denna pandemi. 

Svenska Islandshästförbundet fortsätter därför, precis som tidigare, att följa Folkhälsomyndighetens nya föreskrifter och nationella allmänna råd, samt riktlinjer från Riksidrottsförbundet. Det betyder att vi tills vidare avråder från att arrangera tävlingar med hänvisning till rekommendationen om att samlas max 8 personer samtidigt.  

Samtidigt uppmanar vi alla arrangörer, både föreningar och privata, att fortsätta planera för sina aktiviteter och en tävlingssäsong senare under 2021. Om situationen skulle förändras till det bättre vill vi naturligtvis så snabbt som möjligt kunna dra igång en säsong med aktiviteter och tävlingar på olika nivåer. Lägg gärna in i indTA, fortsätt planera med domare och medlemmar.  

SIFs styrelse, Tävlingssektionen och SM-gruppen har tillsammans tagit beslutet att fortsätta att planera för nivå 1 och Svenska Mästerskapen 2021. Planeringen är i enlighet med de allmänna råd som är för tillfället, d.v.s. att tävlingar på elitnivå kan arrangeras för tävlande över 18 år. 

För att kunna planera och genomföra ett Sport-SM 2021 har vi redan nu tagit beslutet att Sport-SM inte kommer att ha publik utan hela mästerskapet kommer att livestreamas. GK-SM är inte förrän under senare delen av 2021 och därför avvaktar vi med beslut kring publik för det mästerskapet.

SIFs styrelse och Tävlingssektionen följer naturligtvis utvecklingen noggrant men eftersom det är ovissa tider kommer vi att ge övriga besked kring tävlingar, samt hur kvalmöjligheter till SM och nivå 1 ska kunna tillgodoses, i februari.

Detta för att först och främst se hur pandemin utvecklas de närmsta månaderna, och för att fram till dess kunna analysera samt arbeta fram säkra och hållbara alternativ för att kunna genomföra tävlingar under 2021. 

Vi ber er alla att vara försiktiga, ta hand om varandra och håll i, håll ut!

Skribent: Malin Fredriksson
E-post: Adressen Gömd
x

 

  

 

xxx Foto_höstmötePostadress:
Svenska Islandshästförbundet
Alsnögatan 11
116 42 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4622045250
E-post: svenska@icelandichor...

Se all info