Hoppa till sidans innehåll

Datumet för Nordiska Mästerskapen 2020 är bestämt

13 NOV 2019 12:39
Nordiska Mästerskapen kommer att hållas på Himmelstalund i Norrköping vecka 31 vilket är den 27 juli till 2 augusti. Beskedet om att Sverige arrangerar NM kom den 9 november och idag blev tävlingsdatumet bestämt.
  • Skapad: 13 NOV 2019 12:39

Tävlingsbanan på Himmelstalund i Norrköping är van vid Mästerskap man har tidigare haft två VM och flertalet SM men detta är banans första Nordiska Mästerskap. Under 2020 kommer man utöver NM att arrangera både Sport- och Gaedingakeppni-SM i Norrköping.

– Vi ser fram emot att arrangera ännu ett mästerskap här i Norrköping. Vi har ett rutinerat gäng, som kommer från hela Sverige, med vana från flertalet SM, NM och VM som kommer att ingå i organisationen kring nästa års NM. Vi ser mängder av fördelar att få ha alla tre mästerskap på en och samma plats här i Norrköping nästa år, säger Lena Andersson, projektledare i organisationen för NM 2020.

Nordiska Mästerskapen skulle egentligen hållas i Finland nästa år men på grund av förseningar i bygget av tävlingsarenan var de tvungna att avstå värdskapet. Frågan gick sedan i turordning till Danmark, Norge och sist Sverige.

Detta är inte första gången Sverige går in som värdnation i sista minuten. Sverige arrangerade NM istället för Finland även 2018, den gången hölls tävlingarna på Margaretehof i Skåne.

– Även om det är kort om tid inför nästa års NM känns det tryggt och väldigt roligt med den organisation vi har att få arrangera tävlingarna. Det är viktigt att dessa mästerskap blir av, för vår sport, alla nordiska tävlingsryttare men också alla framtidsmöjligheter som de skapar för våra medlemmar och förbund, säger Anna Rydberg, ordförande i Svenska Islandshästförbundet.

 

För mer information kontakta:
Anna Rydberg, ordförande SIF
This is a mailto link

Skribent: Malin Fredriksson
E-post: Adressen Gömd
x

 

  

 

xxx Foto_höstmötePostadress:
Svenska Islandshästförbundet
Alsnögatan 11
116 42 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4622045250
E-post: svenska@icelandichor...

Se all info