Hoppa till sidans innehåll

SIF är äntligen en del av Riksidrottsförbundet

01 JUN 2021 11:23
Svenska Islandshästförbundet röstades äntligen enhälligt in i Riksidrottsförbundet under RIM 2021.
  • Uppdaterad: 01 JUN 2021 11:23

– Vi är glada och stolta över att nu vara en del av Riksidrottsförbundet. Det är ett stort och jätteviktigt erkännande för vår idrott och alla som utövar den; en person som rider islandshäst har nu samma rättigheter och möjligheter som en person som spelar fotboll eller tränar simning, säger Anna Ryberg, ordförande för Svenska Islandshästförbundet.

Svenska Islandshästförbundet är ett stort och starkt förbund med en idrott på frammarsch. Att bli en del av RF ger SIF tillgång till den kompetens och de resurser som finns inom RF, SISU Idrottsutbildarna och Bosön vilket gynnar all verksamhet inom förbundet. Alla lokalföreningar inom SIF kan nu ta del av olika utbildningar, föreningsutvecklingsstöd, seminarier, nätverk och olika verksamheter m.m. 

Man kommer bland annat kunna söka stöd till elitsatsande ryttare, till instruktörer/tränare och personer på ledande funktioner. Detta kommer att möjliggöra för SIF att att professionalisera och utveckla delar av verksamheten och dess organisation.

– Vi ser verkligen fram emot att få börja samarbeta med övriga Specialidrottsförbund, att äntligen få vara en del av idrottsrörelsen och kunna vara med och bidra till att utveckla svensk idrott, fortsätter Anna Rydberg.

Nedan kan du se den presentation som SIF visade under RIM 2021.

För mer information eller vid frågor kontakta:

Anna Ryberg, ordförande SIF

Mail. This is a mailto link

Malin Fredriksson, pressansvarig

Mail. This is a mailto link

Skribent: Malin Fredriksson
E-post: Adressen Gömd
x

 

  

 

xxx Foto_höstmötePostadress:
Svenska Islandshästförbundet
Alsnögatan 11
116 42 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4622045250
E-post: svenska@icelandichor...

Se all info