Hoppa till sidans innehåll

Svenska Islandshästförbundet arrangerar Nordiska Mästerskapen 2020

12 NOV 2019 09:12
Nu är det beslutat att Sverige blir den nation som tar över värdskapet för NM 2020 efter att Finska islandshästförbundet i oktober meddelade att de inte kunde vara värdar för Nordiska Mästerskapen 2020.
  • Uppdaterad: 12 NOV 2019 09:12

Efter beskedet från Finland gick förfrågan i turordning till islandshästförbunden i Danmark, Norge och sist Sverige.

Svenska Islandhästförbundet har efter noga övervägande tackat ja till att ta över arrangemanget av Nordiska Mästerskapen 2020 och ser med stolthet fram emot att vara värd för NM 2020. Mästerskapet kommer att hållas på Himmelstalund i Norrköping.

SIF ser verkligen fram emot att kunna bidra till att Nordiska Mästerskapen blir av nästa år. SIF tycker att det är viktigt för vår sport att dessa mästerskap blir av och att de nordiska ryttarna får möjlighet att även under 2020 satsa mot ett stort mästerskap i både sport och Gaedingakeppni.

SIF ser stora möjligheter för ett framgångsrikt NM. SIFs motkrav för att organisera NM var att man inte tar någon som helst ekonomisk risk i att arrangera NM. Därför har man kommit överens om att övriga nordiska länder garanterar att de står för en förlustgaranti vid eventuell för lust för evenemanget.

– Vi är mycket glada över att kunna hjälpa till nu när Finland inte kan genomföra NM. Vi har noga gått igenom för- och nackdelar och ser stora möjligheter för att hålla ett framgångsrikt NM i Norrköping nästa sommar, säger Anna Rydberg, ordförande i SIF.

Det finns flertalet anledningar att hålla NM på Himmelstalund i Norrköping, tiden är knapp för att organisera NM 2020 och där finns en effektiv organisation på plats som har mycket erfarenhet av att arrangera stora evenemang. Man ser även stora ekonomiska fördelar med att hålla evenemanget i Norrköping då man arrangerar SM-tävlingarna där nästa år.

– Vi har ett rutinerat gäng med vana från flertalet SM, NM och VM som kommer att ingå i organisationen kring nästa års NM, vilket känns väldigt tryggt i arbetet framåt. Eftersom övriga nordiska länder går in med en förlustgaranti tar SIF inga risker med att hålla evenemanget. Tvärtom ser vi stora fördelar för att skapa engagemang och framtidsmöjligheter för vår sport, våra medlemmar och vårt förbund, fortsätter Anna Rydberg.

 

Vid frågor eller för mer information kontakta:

Anna Rydberg, ordförande SIF

Mail. This is a mailto link
Tel. 0705 22 26 11

Skribent: Malin Fredriksson
E-post: Adressen Gömd
x

 

  

 

xxx Foto_höstmötePostadress:
Svenska Islandshästförbundet
Alsnögatan 11
116 42 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4622045250
E-post: svenska@icelandichor...

Se all info