Hoppa till sidans innehåll

Återstartsstöd till föreningar och distrikt med focus tävling

06 MAJ 2022 10:52
  • Skapad: 06 MAJ 2022 10:52

Möjlighet för lokalföreningar och distrikt att söka bidrag för uppstart av tävlingsverksamhet!

Svenska Islandshästförbundet har beviljats stöd från Riksidrottsförbundet (så kallat återstartsstöd) för att få i gång vår tävlingsverksamhet igen efter pandemin. En del av återstartsstödet kommer vi att använda för att stödja tävlingsverksamheten i våra distrikt och lokalföreningar med särskilt fokus på aktörer som ännu inte har så stor erfarenhet av att arrangera officiella tävlingar. Genom denna satsning hoppas vi att ännu fler islandshästryttare får möjlighet och tar chansen att tävla, oavsett var i landet man bor.

Kriterier för ansökan om bidrag

Bidrag till lokalföreningar kommer i första hand att beviljas till föreningar som tidigare inte har arrangerat officiella tävlingar och som vill prova på att göra det. Stödet kan gå till t ex materialinköp så som ”plattor” (Ipads eller dylikt) för att kunna använda SportFengur, kostnader för att domares resor till tävlingen, hyra av tävlingsbana eller för någon form av utbildningsinsats som behövs för funktionärerna.

Bidrag kan även beviljas till distrikt som arrangerar distriktsmästerskap 2022 och även dessa bidrag kommer i första hand tillfalla distrikt som ännu inte arrangerat DM. Stödet kan även här gå till att exempelvis täcka kostnader för domares resor, materialinköp osv.

Ersättningar kan inte sökas för arvoden till domare, volontärer eller dylikt. I bedömningen av ansökningarna kommer även ett regionalpolitiskt perspektiv finnas där föreningar/distrikt som på grund av sitt geografiska läge haft svårare att arrangera tävlingar kommer att ha företräde. Alla föreningar/distrikt, oavsett geografisk placering och erfarenhet av att arrangera tävlingar, är dock varmt välkomna att söka!

Kommittén som bedömer ansökningarna består av Peter Stålhammar, Gunilla Lindgren och Anna Ryberg.

Hur går man till väga för att söka bidraget?

Skriv ihop en ansökan som innehåller information om er ”tävlingshistorik”, vad ni avser att göra samt vad ni ansöker om ekonomiskt bidrag till (specificera kostnaderna noggrant). Upp till 10 000 Sek per förening/distrikt kommer att kunna beviljas beroende på antal ansökningar som beviljas. Bidragen betalas ut när tävlingen är genomförd (senast 31 oktober 2022) mot redovisning av kvitton.

Ansökan skickas till This is a mailto link senast den 31 maj 2022 och besked lämnas senast den 30 juni.

Skribent: Jannike Moström
E-post: Adressen Gömd
x

 

  

 

xxx Foto_höstmötePostadress:
Svenska Islandshästförbundet
Alsnögatan 11
116 42 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4622045250
E-post: svenska@icelandichor...

Se all info