Hoppa till sidans innehåll

Svenska Islandshästförbundet söker generalsekreterare

19 NOV 2021 15:27
  • Uppdaterad: 19 NOV 2021 15:27

Svenska Islandshästförbundet söker en generalsekreterare som kan leda förbundet och genomföra dess långsiktiga vision för 2025 för vår organisation och vår idrott.

Svenska Islandshästförbundet, SIF, har till största uppgift att varje dag arbeta för att upprätthålla sin position som ett av världens främsta islandshästförbund sett till kvalitet, bredd på verksamheten, sportsliga framgångar, hästar och hästhållning. Allt för att främja islandshästsporten.

Förbundet ska företräda islandshästsporten som medlem i Sveriges Riksidrottsförbund och är anslutet till FEIF och Nordic Icelandichorse Collaboration.

Ansvar och uppgifter som Generalsekreterare

Generalsekreteraren ska verka för att utveckla Svenska Islandshästförbundets- och förbundskansliets verksamhet. En viktig del av arbetet är att stärka det strategiska arbetet och genomföra den långsiktiga plan som sätts för förbundets framtida utveckling.

Generalsekreteraren ska verkställa eller låta verkställa av förbundsstyrelsen fattade beslut. Generalsekreteraren rapporterar direkt till Svenska Islandshästförbundets styrelse med dess ordförande som närmaste chef.

Generalsekreteraren har i uppgift att utveckla kansliets organisation och dess anställda. Generalsekreteraren ska planera, leda, utveckla och följa upp verksamheten inom kansliet samt utveckla samverkansformer inom hela förbundet. Svenska Islandshästförbundet har över 7000 medlemmar i 66 föreningar, organiserade i 14 distrikt. 

Det ingår i arbetet som generalsekreterare att vara förbundets talesperson och ansikte utåt både nationellt och internationellt.


Vem är Islandshästförbundets generalsekreterare?

Du ska vara drivande, lyhörd och bra på att kommunicera och skapa engagemang när du arbetar med andra människor. Vi söker dig som är van vid att med stort engagemang strukturera och leda organisationer, såväl ideella som professionella.

Du kommer i många olika sammanhang att företräda Svenska Islandshästförbundet och bör därför ha en väl utvecklad förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift.

Islandshästsporten kännetecknas av en stark samverkan både med ideella krafter och med professionella aktörer, varför erfarenhet av framgångsrikt arbete med sponsorer, affärsmässiga relationer och marknadsföring kopplat till idrottsverksamhet är en merit.

Du bör ha god kännedom om idrottsrörelsens organisation och arbetssätt, samt god insikt i islandshästvärldens olika områden: tävling, utbildning, ungdom, fritid samt företagsverksamheter.


Relevant utbildning och arbetslivserfarenhet är ett krav.

 
Om tjänsten

Tjänsten är på heltid och placeringsort är i Stockholm. Tjänsten innebär en hel del resor nationellt som internationellt.

Tillträde enligt överenskommelse.

Sista datum för ansökan: 3 december 2021

Ansökan mailas till This is a mailto link

Frågor om tjänsten besvaras av Svenska Islandshästförbundets viceordförande Bosse Engström på telefon 070 761 10 10 eller via e-post på This is a mailto link


Läs mer om Svenska Islandshästförbundet och vår verksamhet på www.icelandichorse.se.

Skribent: Malin Fredriksson
E-post: Adressen Gömd
x

 

  

 

xxx Foto_höstmötePostadress:
Svenska Islandshästförbundet
Alsnögatan 11
116 42 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4622045250
E-post: svenska@icelandichor...

Se all info