Hoppa till sidans innehåll

60 000 kr till Rosa Bandet!

30 OKT 2019 09:17
I helgen var det dags för Lev Rosa. En islandshästtävling där alla intäkter oavkortat går till välgörande ändamål. I år gick pengarna till Bröstcancerförbundet, och det blev en riktig succé. Vid dagens slut hade hela 60 000 kronor samlats in.
  • Skapad: 30 OKT 2019 09:17

Tävlingen arrangeras av Johanna Wingstrand, Victoria Österberg, Elise Harryson och Linnéa Brofeldt. De startade tävlingen i Karlstad 2017 med målet att skapa en rolig tävling som skulle göra nytta. Första året samlades 17 133 kronor in och 2018 ökade den summan till 32 873 kr. Att tävlingen i år skulle fördubbla sin inkomst var inte något som någon av arrangörerna förväntade sig.

- Vi trodde nog aldrig att Lev Rosa skulle växa till något så stort som det har gjort. Men det är fantastiskt att så många människor kan engagera sig och hjälpa till för ett gott ändamål. Vi är så tacksamma till alla sponsorer som gör tävlingen möjlig, säger de glada arrangörerna.

Under dagen tävlade 50 startande i sex olika grenar i Karlstad Ridklubbs ridhus. Det fanns även ett lotteri med fina priser. Tävlingen har fått stor uppmärksamhet från flera företag och intresset för att sponsra har varit stort. I år bidrog över 40 olika sponsorer. Stämningen i ridhuset var på topp hela dagen och cirka 200 personer kom för att se på de fina ekipagen. Dagen till ära hade många klätt upp sig i rosa, allt från rosa schabrak till rosa kavajer.

Tävlingen har under åren samlat in pengar till både Bröstcancerförbundet och till
Prostatacancerförbundet. Tanken är att man varje år ska samla in pengar till olika förbund, men alltid under namnet Lev Rosa. Redan nu planerar arrangörerna för Lev Rosa 2020 och de hoppas att tävlingen bara ska fortsätta växa.

- Nästa år hoppas vi kunna göra en ännu större tävling med fler ryttare. Det finns även funderingar på att starta upp fler Lev Rosa tävlingar runtom i Sverige. Det märks att det är en tävling som många uppskattar, inte bara för dess syfte utan också för att det är en tävling för alla, på alla nivåer och i alla åldrar.


Johanna Wingstrand, arrangör och grundare av Lev Rosa

Skribent: Lisa Teverud
E-post: Adressen Gömd
x

 

  

 

xxx Postadress:
Svenska Islandshästförbundet
Alsnögatan 11
116 42 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4622045250
E-post: svenska@icelandichor...

Se all info