Hoppa till sidans innehåll

De svenska mästarna i Gaedingakeppni är korade

08 SEP 2019 23:42
Det har varit fyra dagar fyllda med fantastiska ekipage som presterat på högsta nivå när de kämpat om GKSM-medaljerna. Till detta GKSM var det ett rekordantal anmälda ekipage vilket tydligt visar på att Gaedingakeppni är på frammarsch i Sverige.
  • Uppdaterad: 08 SEP 2019 23:42

Målet med Gæðingakeppni är att hitta den bästa hästen som på isländska kallas för Gæðingur.Och vilka Gæðingurs publiken fick se. Det var riktigt hög kvalité på ekipagen och ritterna som visades på oval- och passbanan i Norrköping.

Söndagen var helt dedikerad till finaler. Det var B-finaler på förmiddagen och A-finalerna gick hela eftermiddagen.

Det fanns två ekipage som red upp sig från en B-final hela vägen upp till en guldmedalj i A-finalen. Det var Maia Leikermoser Wallin med sin Hljómur frá Túnsbergi och Linnéa Jansson på Dalrós frá Miðgerði. Vilket verkligen var en bedrift med tanke på att båda finalerna låg på samma dag.

Framtiden är verkligen säkrad för islandshästsporten. De tävlande barnen, juniorerna och young riders visade verkligen att de är här för att stanna. Här är de ekipage som blev svenska mästare och guldmedaljörer i dessa grenar:

GDK Tekla Petersson på härliga Mökkur frá Stóru-Ásgeirsá red hem guldmedaljen och är Svensk Mästare i GDK för andra året i rad på 8,690


GDYA
är Ebba Johannesen med Prins frá Blönduósi på 8,456.


GDT
Linnéa Jansson och Dalrós frá Miðgerði 8,555


GDYB
Maia Leikermoser Wallin och hennes Hljómur frá Túnsbergi red till sig en poäng på 8,544

Dagens första A-final för seniorer var GK-Tölt som vanns av Elsa Mandal Hreggvidsdóttir på fina Leistur från Toftinge med poängen 8,625.

Sedan drog eftermiddagens GKSM-klasser igång för seniorer. Först ut var GDB en B-flokks klass. Vilken häst Háfeti är. Denna häst och hans ryttare red i VM-final tillsammans för några veckor sedan och nu är de Svenska Mästare i GDB. Vi talar naturligtvis om Háfeti frá Úlfsstöðum och Eyjólfur Thorsteinsson som vann årets GDB med 8,949.

GKSM-medaljörerna i GDB:

1. Háfeti frá Úlfsstöðum / Eyjólfur Thorsteinsson 8,949  
2. Vakandi från Juse / Robin Haraldsen 8,697
3. Glitnir frá Margrétarhofi / Finnur Svavarsson 8,646

Sist ut på söndagen var A-finalen i A-flokk. I A-flokk så visas hästarna i Tölt, Trav och Pass. Karin Gunnarsson på Flosi från Rooslunda ledde inför dagens A-final och efter veckans uttagningar. Karin Gunnarsson visade tydligt att ekipaget var värdiga vinnare, efter ett fint program med otroliga 9,14 för travmomentet stod ekipaget som vinnare även efter söndagens A-final med poängen 8,793.


Här är GKSM-medaljörerna i GDA:

1. Flosi från Rooslunda  och Karin Gunnarsson 8,7932

2. Guðberg frá Skagaströnd och Helena Adalsteinsdottir 8,6383

3. Atlas frá Hvoli och Vignir Jonasson 8,627

Alla söndagens finaler livestreamades under finaldagen, är man sugen på att se sin egen ritt eller ett av dina favoritekipage så går det utmärkt att göra det på Riderslive.tv i efterhand. Här är länken https://www.icelandichorse.se/LIVESTREAM/

Här hittar du alla resultat från årets GKSM i Norrköping:

https://www.icelandichorse.se/tavling/SMGaedingakeppni2019/RESULTAT/

Guldmedaljörerna

Ebba  Elsa

Eyo  Linnea

Maia  Tekla

Karin

Skribent: Malin Fredriksson
E-post: Adressen Gömd
x

 

  

 

xxx Postadress:
Svenska Islandshästförbundet
Alsnögatan 11
116 42 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4622045250
E-post: svenska@icelandichor...

Se all info