Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsförbud för ungdomar hävt

01 MAJ 2021 11:17
  • Uppdaterad: 01 MAJ 2021 11:17

Tävling för unga födda 2002 eller senare, samt förlängt 12- och 24-månaders kval.
Efter Folkhälsomyndighetens besked att det blir möjligt för barn och unga födda 2002 och senare att tävla i sin idrott igen öppnar vi för enstaka tävlingar för de yngre, som får delta vid en tävlingsdag utomhus per vecka i eget och närmast angränsande distrikt.
Detta besked påverkar inte tidigare taget beslut om tävling för yrkesverksamma/elitklassificerade. Det gäller tills vidare eller till nya besked kommer från myndigheterna.
Folkhälsomyndigheten är tydlig med ”att för individuella idrotter kan barn och unga födda 2002 eller senare delta i maximalt en match eller tävling omfattande en tävlingsdag per utövare och vecka och att matchen eller tävlingen genomförs lokalt eller annars med ett begränsat resande”.
För oss betyder det att ryttare födda 2002 eller senare kan delta i tävling en dag i veckan. Det gäller oavsett om arrangören anordnar tävling över flera dagar. Under tävlingsdagen kan ryttare göra flera starter enligt TR. Det är upp till arrangören att erbjuda grenar för de yngre under en och samma dag. Det finns inga begränsningar vad gäller nivå på tävling, men tävlingen ska äga rum lokalt. Det betyder att ryttare kan delta i tävling i eget eller närmast angränsande distrikt. Tävlingen ska också hållas utomhus.
Var uppmärksam på att Folkhälsomyndighetens allmänna råd och rekommendationer ska följas vid tävling. Var också uppmärksam på att beroende på smittläget kan skarpare regionala smittskyddsrekommendationer finnas. De styr vad som gäller på regional och kommunal nivå.
Skribent: Peter Stålhammar
E-post: This is a mailto link
x

 

  

 

xxx Postadress:
Svenska Islandshästförbundet
Alsnögatan 11
116 42 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4622045250
E-post: svenska@icelandichor...

Se all info