Hoppa till sidans innehåll

Unikt innehåll för islandshästpubliken på SIHS

19 OKT 2021 15:09
På torsdagen den 25 november, när Sweden International Horse Show slår upp portarna för året, kommer islandshästpubliken få närmare sex timmar med tävling, show och clinics helt fokuserat på islandshästen.
 • Uppdaterad: 19 OKT 2021 15:09

Därefter tar ett digert program vid i den nya Mässarenan. I Mässarenan, som är placerad precis innanför huvudentrén på Friends Arena, kommer SIHS med partners att bjuda på fördjupande och inspirerande innehåll hela dagarna från torsdag till söndag. Just torsdagens program är dedikerat till islandshästen mellan klockan 14 – 18.

Under eftermiddagen kommer en rad spännande programpunkter att presenteras:

 • Malin Schön, ridlärare, nationell domare och utsedd till årets tränare 2020 av FEIF visar hur hon använder klickerträning i utbildningen av sina hästar. 


 • Tävlingsryttare som är på plats för att tävla i världscupen berättar hur de arbetar för att få fram den optimala tölten och tipsar ekipage på plats om hur de ska komma vidare för att förbättra sina hästars tölt. Innehållet presenteras tillsammans med Horses of Iceland. 


 • Hur bedöms islandshästen i avelssammanhang? Monique Nilsfors och Erik Andersen berättar om hur islandshästens exteriör och gångarter bedöms. Till sin hjälp har de Erik Andersens godkända hingst Farsaell fra Midtlund. Innehållet presenteras i samarbete med Svenska Islandshästförbundets Stiftelse för Avel. 


 • Se en ryttare som ”till vardags” rider och tävlar framgångsrikt på stor häst få uppleva känslan av en välutbildad islandshäst. 


 • Den nya grenen Gaedingafimi – en tävlingsgren på frammarsch – presenteras tillsammans med ridlärarna från riksanläggningen Wången tillsammans med inbjudna gäster. Innehållet presenteras tillsammans med Agria och Svenska Islandshästförbundet. Denna clinic kommer även att genomföras fredag eftermiddag.

 • Clinic med Caspar Logan Hegardt och hans häst Oddi från Skeppargården. Ekipaget är flerfaldiga svenska mästare och på senaste VM tog de silvermedalj i femgång. Clinicen presenteras i samarbete med Uhip. 
För att ta del av programmet i Mässarenan krävs antingen Mässbiljett eller biljett till en föreställning på Huvudarenan samma dag. 


  På fredagen, i eftermiddagsföreställningen på Huvudarenan, rids finalen i World Cup Icelandic horses tölt inne på Huvudarenan.

  Till finalen kommer ett mycket starkt startfält: 


  Kristján Magnússon – Óskar från Lindeberg

  Eyjolfur Thorsteinsson – Háfeti frá Úlfsstödum

  Jamila Berg – Toppur frá Audsholtsjháleigu

  Erlingur Erlingsson – Alfur från Granmyra

  Vignir Jónasson – Eyvindur frá Eyvindarmúla eller Viking från Österåker
  Bernt Severinsen – Tigull fra Kleiva 

  Sys Pilegaard – Abel fra Tyrevoldsdal
  Julie Christiansen – Sölvi frá Barkarstödum
  
Läs mer om programmet här:

  Huvudarenan: https://www.horseshow.se/program/#shows
  Mässarenan: https://www.horseshow.se/program/#massarena
Skribent: Malin Fredriksson
E-post: Adressen Gömd
x

 

  

 

xxx Postadress:
Svenska Islandshästförbundet
Alsnögatan 11
116 42 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4622045250
E-post: svenska@icelandichor...

Se all info