Hoppa till sidans innehåll

Extra riksmöte 2022


Inbjudan till Extra Riksmöte för Svenska Islandshästförbundet (SIF)

När vi genomförde vårt Riksmöte i april 2022 valde vi bland annat en disciplinnämnd bestående av tre ledamöter; Ann-Catrin Fredriksson, Jan-Erik Karlsson och Johanna Elgholm. Sedan dess har vi erfarit att disciplinnämnden inte är beslutsför om någon av dess ledamöter inte kan delta i beslutet, t ex på grund av jäv vilket kan förekomma. I händelse av en sådan situation, går ärendet istället direkt upp till Riksidrottsnämnden (RIN) för hantering vilket är en icke-önskvärd utveckling då RIN i första hand ska vara överklagandeinstans för disciplinärenden inom respektive idrottsförbund.

Förbundsstyrelsen kallar därför till ett extra årsmöte för beslut om utökning av antalet ledamöter i disciplinnämnden samt val av ytterligare två ledamöter så att den alltid är beslutsför.

Valberedningens förslag på ledamöter är:

Tom Rymoen 

63-årig Norabo med bred kompetens inom olika idrotter inklusive islandshäst. Har de senaste åren varit kommunalråd i Nora samt ledamot i Region Örebro län.

Håkan Leeman 

58-årig göteborgare med professionell bakgrund inom idrottsrörelsen. Har bl a arbetat på International Management Group och som konsult åt SvRF och FEI. Ordförande för Svenska Motorsportförbundet 2012-2022 och ledamot i Riksidrottsstyrelsen 2015-2017.  

Inbjudan till Extra Riksmöte 2022

Dagordning Extra riksmöte 2022

Röstlängd Extra riksmöte 2022

Uppdaterad: 08 SEP 2022 14:16 Skribent: Jannike Moström
E-post: Adressen Gömd
x

 

  

 

xxx Foto_höstmötePostadress:
Svenska Islandshästförbundet
Alsnögatan 11
116 42 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4622045250
E-post: svenska@icelandichor...

Se all info