Gå till innehåll
Evenemang
Evenemang

Digitala kval

Anmälan för digitala kval öppnar 1 april och stänger den 30 maj. Bedömning av de insända kvalen pågår 31 maj tom 10 juni. Resultaten presenteras i appen HorseDay.

Länk till anmälan i indTA https://islandshastar.indta.se/tavling/79329 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uttagningen sker i tävlingsform. Samtliga ovalbanegrenar skall ridas och filmas på en för officiell SIF-tävling godkänd ovalbana (som om man vore på en riktig tävling). Lagen skall ha minst en ryttare i varje ovalbanegren precis som på Lag-SM. Det är laget som tillsammans försöker kvala till Lag-SM.
Varje ryttare i laget måste välja en gren från kategori A eller kategori B men det är endast tillåtet att starta i en gren ur varje kategori i A eller B-grenar (alltså max en gångartsgren och en töltgren/ ekipage).

Som ryttare för ett fyrmannalag kan man tex välja att rida en A-gren, en B-gren och en C-gren eller två C-grenar och en A eller B-gren under Lag-SM men under ett digitalt kval så rider den ryttare som skall starta två ovalbanegrenar dem i kvalet och den som bara ska rida en ovalbanegren (och två C-grenar) kvalar bara i en A eller B-gren. Eftersom Kategori C och Lagshowen inte är en del av uttagningen räknas lagets poäng från varje gren ihop och divideras med sex. Denna poäng blir lagets kvalpoäng. Reservekipagens poäng räknas inte in i kvalpoängen.

Varje deltagare anmäler sig enskilt i indTA och följer instruktionerna (tex. ladda upp din film till Youtube och klistra in länken till filmen för resp gren).
Det är viktigt att man följer instruktionerna ang filmning, uppladdning och vilket lag man tillhör.


Regler för filmning av digitalt kval

  • Videon ska vara sammanhängande utan klippning eller avbrott från det att ekipaget ses rida in på banan tills dess att programmet är avslutat och närbild tagits.
  • När ekipaget rider in på banan säger filmaren hästens och ryttarens namn samt vilket program som ska ridas.
  • När programmet avslutats ska filmaren utan att stänga av videon närma sig ekipaget och filma ryttarens ansikte samt hästens huvudlag/bett och framhovar.
  • Filmen ska ha originalljud.
  • Programmet ska ridas på ovalbana godkänd för officiella tävlingar i SIF (mycket viktigt).
  • Filmen ska vara i liggande format och filmas från mittendomarens position (domare tre).
  • Filmen ska vara skarp, varken för mörk eller ljus och inzoomad så att hela ekipaget syns tydligt hela tiden. Tänk dock på att man skall kunna se vart på banan som ekipaget befinner sig vid tex passläggning- så zooma inte in för mkt.
  • För låg kvalitet på filmen leder till diskning av ekipaget.

Ladda upp din film till Youtube och klistra in länken till filmen i din tävlingsanmälan på indTA.

Efter att ditt digitala kval är bedömt av tre domare så kommer resultatet att ligga publikt i appen LH Kappi.

När de digitala bedömningarna är klara så ansvarar lagledaren för att rapportera in korrekt samman-ställning av lagmedlemmarnas uttagningspoäng. Blanketten som ska användas ligger på Lag-SMs hemsida, ’anmälningsblankett Lag-SM’. Senast den 19 juni 2024 ska den korrekta sammanställningen av lagets uttagningspoäng mejlas till svenska@icelandichorse.se

Anmälan Lag-SM 2024

De kvalificerade lagen till Lag-SM 2024 publiceras den 21 juni på hemsidan och via email därefter kan man anmäla sitt lag till Lag-SM 2024 på indTA (anmälan till tävlingen öppnas på indTA efter den 21 juni).


Publicerad: 2023-04-25

Senast uppdaterad: 2024-04-29

Författare: Jannike Moström

Sponsorer

Besöksadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Postadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Kontakta oss

0220-452 50
svenska@icelandichorse.se

Organisationsnummer

863500-5583