Gå till innehåll
Evenemang
Evenemang

Uttagning och anmälan

Länk till: anmälningsblanketten_Lag-SM Excel, 46.8 kB.

Innan man kan anmäla sig till Lag-SM måste man som lag kvala. Detta gör man på kvaltävlingar, fysiska eller digitala, under våren. Dessa kvaltävlingar hittar du på indTA, https://islandshastar.indta.se/ Länk till annan webbplats. .
När de fysiska och/eller digitala bedömningarna är klara så ansvarar lagledaren för att rapportera in korrekt sammanställning av lagmedlemmarnas uttagningspoäng. Anmälningsblankett_Lag-SM  Excel, 46.8 kB.
Denna ska mejlas till svenska@icelandichorse.se senast den 19 juni 2023 sedan publiceras de uttagna lagen till Lag-SM den 21 juni på hemsidan och via email.
Därefter kan man anmäla sitt lag till Lag-SM 2023, anmälan till tävlingen öppnas på indTA efter den 21 juni.

Varje lag skall bestå av fyra (+ en reserv) eller sex (+en eller två reserver) ryttare.
Reserver får tävla på Lag-SM, deras poäng räknas dock inte till laget. Vid prisutdelning får även bästa reserv ett pris. Reservekipagen får endast användas på ordinarie plast då ordinarie ekipage inte tillåts starta beslutat av veterinär, läkare eller huvuddomare. Från och med 2012 får lagen inte ha en reservhäst, endast reservekipage.

Varje lag skall ha ett lagnamn som anges i anmälan.
Varje lag måste ha minst ett ordinarie ekipage i varje gren, i annat fall ges noll (0) poäng i grenen. Varje lag får max ha två ekipage i varje gren, inklusive reserver. Varje ryttare skall ställa upp i två eller tre grenar beroende på antalet lagmedlemmar i laget. Har man ett fyramanna lag rider man tre grenar vardera, har man ett sexmannalag rider man två grenar vardera. Varje ryttare måste välja en gren från kategori A eller kategori B (ovalbanegrenar) men det är endast tillåtet att starta i en gren ur varje kategori i A eller B (alltså max en gångartsgren och en töltgren). Som ryttare för ett fyrmannalag kan man t ex välja att rida en A-gren, en B-gren och en C-gren eller två C-grenar och en A el. B-gren. Varje ryttare måste välja minst en gren från kategori C (utanför ovalbanan).

Lag-SM samt uttagningen till Lag-SM kräver att man har löst årslicens för innevarande år.

Åldersgränsen på Lag-SM är det år man fyller 13–21 år.

Varje lag skall ha en lagledare på minimum 18 år och som ej rider i laget.
Vid några tillfällen under våren 2023 kommer det att arrangeras en lagledarutbildning digitalt som det är önskvärt att alla lagledare deltar i. Mer info kommer att finnas på hemsidan.

Uttagning av lag till Lag-SM skall ske på en speciell uttagning fysisk som är sanktionerad av SIF, alternativt digitalt.
Alla medlemmar i laget, det vill säga alla ordinarie ryttare, ordinarie hästar och reservekipage skall
ha deltagit på en uttagning till Lag-SM. Det behöver dock ej vara på samma tävling.

Laguppställningen skall vara bestämd innan uttagningen. Det är tillåtet att byta grenar inom laget efter genomförd uttagning till Lag-SM fram till anmälan till Lag-SM. Men byte av hästar eller ryttare får inte göras efter en genomförd LagSM uttagning. Har man många som är intresserade av att vara med på Lag-SM är det fullt möjligt att sätta ihop flera lag från samma förening/klubb eller region.

Vem som helst kan sätta ihop ett lag, det behöver inte vara deltagare från samma förening, enda kravet är att man är medlem i en lokalförening ansluten till SIF.

Du är välkommen att mejla svenska@icelandichorse.se om du har frågor.

En bild

Publicerad: 2023-01-26

Senast uppdaterad: 2023-05-15

Författare: Malin Fredriksson

Sponsorer

Besöksadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Postadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Kontakta oss

0220-452 50
svenska@icelandichorse.se