Gå till innehåll
Evenemang
Evenemang

Ryttarbrev

Välkommen till Svenska Mästerskapen 2023

Vi önskar alla ryttare och hästar varmt välkomna till årets Svenska Mästerskap!

Vi hoppas och ser fram emot fina och sportsliga tävlingar med härlig stämning och mycket spänning. Tävlingarna kommer att genomföras i härlig anda med gott kamratskap och gemytlig atmosfär i dagarna fem!

Tävlingsledare Lena Andersson Järmark 0735-34 13 34 ridsportbutiken@outlook.com

Stallchef Elin Stockberg 0768-11 81 14 estockberg@gmail.com

Sekretariat Peter Stålhammar 0708-89 75 77 ps@japeko.se

Projektledare Lena Andersson Järmark

Incheckning och ryttarservice
När ni anländer till Himmelstalund skall ni i vanlig ordning lämna ryttarförsäkran till stallansvarig. Endast ryttare, hästskötare och funktionärer är tillåtna på stallområdet, även vid incheckning. Har man 1–3 hästar får man en hästskötarbiljett, fler än 4 ytterligare än. En extra biljett per ryttare finns möjlighet att köpa vid incheckningen, där kan man även köpa tränarbiljett om så önskas.

Incheckning till tävlingen sker sedan i ryttarservice. På tisdagen den 4 juli är det öppet 15:00 -20:00. Övriga dagar har ryttarservice öppet från kl 08:00 till 30 min efter sista start.

Vid incheckningen skall hästpass, ryttarlicens och vaccinationsintyg uppvisas i original, hästen skall vara registrerad i SIF eller i sitt hemlands islandshästförbund. I ryttarservice kan du få hjälp med alla tävlingsrelaterade frågor. Ev. strykningar lämnas där, observera att de skall vara skriftliga och inlämnade senast en timme innan start. Gäller strykning final skall den vara inlämnad senast en timme innan B-finalen startar. Givetvis vill vi få in dessa så fort som möjligt.

Veterinärbesiktning
Deltagande häst skall veterinärbesiktigas varje tävlingsdag före start.

Tiderna för veterinärbesiktningen är:
Onsdag 07:30-17:00
Torsdag 07:30-13:00
Fredag 06:30-12:00
Lördag – söndag 07:30-12:00

Stallar och hagar
Stallområdet ligger bakom den gröna läktaren, ner mot E4:an.
Incheckning till stallarna är öppen från kl 12:00 – 21:30 tisdagen den 4 juni. Hösilage finns att köpa, meetingpris 250 kr.

Mer info om stallarna hittar du på under fliken - Stallinformation

Hundar
Inga lösa hundar får finnas på Himmelstalund. Strikt koppeltvång råder. Det är självklart inte tillåtet att lämna hund i bil.

Ryttarmöte
Val av ryttarrepresentant och ryttarmötet sker kl 19:30 på tisdagen den 4 juli vid sekretariatet.

Träningstider på ovalbanan
På tisdag 4 juli öppnar banorna direkt efter att incheckning till stallarna öppnar.
Övriga dagar kommer banorna att prepareras direkt efter dagens slut samt tidigt på morgonen, däremellan är ridning tillåten. Det är dock svårt att ange exakta tider för träning då vädret har stor betydelse för hur mycket vi behöver preparera. Träningstider kommer att anslås i Ryttarservice. Den lilla ovalen är öppen hela tiden, med undantag för kortare prepareringar.

Träningstider på passbanan
Samma tider som ovalbanan. Försök som vanligt att respektera varandra och kom överens inbördes! Den lilla passbanan är öppen hela tiden, med undantag för kortare prepareringar. Tänk dock på att det kan finnas publik och barn i övre delen av banan då ni rider.

Tidsprogrammet
SM:s preliminära tidsprogram framgår på hemsidan. Tänk på att dessa tider är just preliminära så ladda ner appen LH Kappi, där info kommer att finnas. Tidschemat finns i LH Kappi kl 18:00 dagen innan. Vi kommer att göra vårt yttersta för att tidsprogrammet skall följas och hoppas att även ni ryttare gör detta genom att infinna er i god tid till collecting ring när ni blir kallade.

Vi hoppas att detta kommer att optimera möjligheterna till ett bra flyt av tävlingen och att detta kommer att uppskattas av såväl ryttare som publik.

Sportfengur
Vi kommer under SM 2023 använda oss av det isländska systemet Sportfengur.

För senaste uppdateringar ladda ner appen LH Kappi, där hittar du liveresultat, aktuella startlistor, tidsprogram och övrig info.

Invigning
Fredag lunch kommer invigningen att vara, vi vill se er alla ryttare med era föreningsflaggor på den.

För övriga aktiviteter se här på vår hemsida Sport SM | Svenska Islandshästförbundet (icelandichorse.se Länk till annan webbplats.

Väl mött på Himmelstalund

Lena Andersson Järmark
Projektledare/Tävlingsledare

Vägbeskrivning Från E4:an:

Avfart från E4 Norrköping S, därefter skyltning Sportområde Camping.

Från Kalmar:

Från Kalmar (E22) följ skyltning mot E4, därefter mot Sportområde Camping.

Från Örebro:

Från Örebro (51) och Katrineholm (55) tag E4 söderut sen enligt ovan.

Publicerad: 2023-06-29

Senast uppdaterad: 2023-07-05

Författare: Malin Fredriksson

Sponsorer

Besöksadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Postadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Kontakta oss

0220-452 50
svenska@icelandichorse.se