Gå till innehåll
Svenska Islandshästförbundet
Svenska Islandshästförbundet

Startar: 23/05 00:00

Slutar: 25/05 00:00

Avelsbedömning, Romme

Från SIF Avels hemsida:

I och med liten efterfrågan efter bedömningar i Norrland och Skåne har vi undersökt alla möjligheter för att tillmötesgå hästägare i dessa områden. Det är väldigt kostsamt att genomföra bedömningarna och det krävs ett antal hästar för att bedömningen inte ska bli inställd. Av den anledningen har vi i år valt att samarbeta med avelsföreningen i Danmark och arrangera bedömning på Hedeland (6,5 mil ifrån Malmö).

För att köra över gränsen behövs utskriven deltagarlista som verifierar att hästen ska visas på avelsbedömning och på tillbakavägen krävs utskrift från resultatlistan som verifierar att hästen har varit på avelsbedömning. Då det verkar vara väldigt begränsat behov för bedömning i Norrland väljer vi att inte planera någon bedömning i de norra regionerna i år, men hästägare är välkomna att ansöka om resebidrag ifall de behöver köra mera än 40 mil till närmaste avelsbedömning.

Observera att datumen är preliminära och fler bedömningar tillkommer eventuellt. Antalet dagar på varje bedömning beror på antal anmälda hästar. Max antal hästar till två dagars bedömning är 35. För tre dagars bedömning är det 70 hästar och till fyra dagars bedömning är det 105 hästar. Sista anmälningsdag är två veckor innan bedömningen börjar.

Varje anmälan avser en plats till det bedömningstillfället. Det är med andra ord tillåtet att överlåta sin plats till annan häst. Det är möjligt att komma med ett sto eller valack istället för annat sto eller valack. Det är även möjligt att komma med en annan hingst, sto eller valack istället för anmäld hingst, dock återbetalas inte eventuell skillnad i anmälningsavgifter. Ändringar av hästar på bedömning behöver informeras bedömningsansvarige senast dagen innan den första bedömningsdagen. När bedömningen har börjat är det inte längre möjligt att göra ändringar av hästar. Byte av ryttare är tillåtet utan förbehåll.

Återbetalning av anmälningsavgiften är berättigad mot veterinärintyg eller intyg från bedömningsansvarige.
1.000 kr av anmälningsavgiften är administrativ kostnad som inte återbetalas.

Startar: 23/05 00:00

Slutar: 25/05 00:00

Sponsorer

Besöksadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Postadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Kontakta oss

0220-452 50
svenska@icelandichorse.se