Gå till innehåll
Svenska Islandshästförbundet
Svenska Islandshästförbundet

Fritidssektionen

Vilka är Fritidssektionen?

Hela sektionen kan nås på en gång genom mailen fritid@icelandichorse.se.

Johan Andersson
, Fakur - ickeridande person som halkade in i islandshästvärlden på ett bananskal, men en föreningsmänniska i grund och botten. Har alltid varit aktiv i både basket- och skytteföreningar.
Kontakt: johan@fakur.se

Utöver föreningslivet är ett annat intresse de renrasiga Islandshöns som vi föder upp och sedan i sommras gjorde även walliska svartnosfår och vår isländska fårhund sin entré på Skattegården.

Hemma har vi vårt eget sto Ösp från Blåsbotorpet och hennes sällskapsdam Pila frá Fitjamyri. Jobbar till vardags i yrkesbutik och säljer kläder och verktyg bla.

Johanna Brobäck, Bjarg - energisk och driven smålänning med passion för hästar och hälsa. Håller i ryttaryoga samt naturridning. Har en flock på sju islandshästar och en miniappaloosa.

Bosse Engström, Vinir - bor i natursköna Bohuslän, väster om Kungälv två kilometer från havet, tillsammans med Kerstin, två hundar ett antal katter och för många islandshästar. Började mitt hästliv med kallblodstravaren Jerker, fortsatte med diverse halvblod på GFRK för att slutligen förälska mig i islandshästen. Gillar att gå på kurs och rida för duktiga instruktörer.

Britt-Marie Horttani, Hrimfaxi - närking med en islandshäst som rids och en shetlandsponny som körs. Håller helst till i skog och natur.

Maria Ljung, Kraftur - jämtlänning i grunden men huserar nu i Västernorrland med våra två islandshästar Kolfaxi och Otur. Tycker det är kul med kurser och tävling men inte minst att få energi av hästarna och naturen, det ger så otroligt mycket.

Annika Sikander, Stormur - ägare till två islandshästar varav en egen uppfödning. Håller till på Väddö i Roslagen där jag har hästarna. Gillar att tävla och delta i kurser men även ridturer i skog och natur.

Erik Sporrong, Freyfaxi - 49 årig upplänning som hittat hästlivet i vuxen ålder. Lycklig ägare av två islandshästar. Rider mest i skog och mark men gillar också att gå kurser och tävla lite ibland. Kontakt: erik.sporrong@telia.com

Sara Staffansson, Eyvinur - jag har varit med i Fritidssektionen sedan 2018. Bor på Ekerö väster om Stockholm. Sitter i Eyvinurs styrelse som suppleant. Har tre islandshästar som jag delar med min son. Vi rider mycket i skog och mark. Kontakt: sara.staffansson@hotmail.com

Lisa Tapper, Dyggur - inbiten hästgalning, skogsmulle, östgöte, tre hästar; islandsstoet Iðunn frá Barmer Mølle och shettisarna Zicko o Malte. Älskar att hitta på roliga saker med hästarna och utvecklas tillsammans. Kontakt: cascordina@hotmail.com

Anette “Nettan” Wallin - rödhårig frissa bosatt vid Sveriges geografiska mittpunkt med skäggig man, hund och 4st islandshästar i olika åldrar. Tillhör både Kraftur och Gneisti. Älskar att träna häst ute i naturen men hamnar ibland på tävlingsbanan.

Det är inte på något sätt fixt och färdigt med detta, utan känner du att du vill vara med så hör av dig!

Publicerad: 2022-12-30

Senast uppdaterad: 2023-01-03

Författare: Malin Fredriksson

Sponsorer

Besöksadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Postadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Kontakta oss

0220-452 50
svenska@icelandichorse.se