Gå till innehåll
Svenska Islandshästförbundet
Svenska Islandshästförbundet

FEIF Conference

I år var Sverige värdland för den årliga internationella islandshästkonferensen, FEIF Conference 2023. 120 stycken deltagare, från 13 av 22 medlemsländer knutna till FEIF, kom till Stockholm för att konferera i två dagar.

Höjdpunkterna under kvällens middag var när den svenska ungdomssektionen utnämndes till Youth country of the Year 2022 för årets mest innovativa idéer och framgångsrika initiativ inom FEIFs ungdomsarbete samt när Nina Bergholz tilldelades priset som Trainer of the year 2022. Stort Grattis Nina och Ungdomssektionen!

Ett bra evenemang med många ämnen och möjligheter till diskussioner

Ett av huvudämnena för FEIF-konferensen 2023 var ”Social license to Operate (SLO)” där Mike Weishaupt från veterinäruniversitetet i Zürich tog upp flera viktiga frågor som han sedan diskuterade vidare med deltagarna på de olika kommittémötena. Att SLO är ett högt prioriterat område för alla inom hästnäringen blev tydligt och det fanns en stor enighet bland deltagarna om att vi behöver hantera dessa frågor tillsammans inom FEIF.

Det andra stora ämnet för konferensen var ”sexuella trakasserier inom idrotts- och hästbranschen" som hölls av Calle Gustafsson från Friends. Mobbing, kränkningar, trakasserier, våld och sexuella övergrepp finns inom alla idrotter och så även islandshästidrotten. Samtliga FEIF-länder behöver arbeta aktivt med dessa frågor och under workshopen gavs bl a möjlighet att dela erfarenheter med varandra.

Det tredje övergripande temat för konferensen var FEIFs strategiprocess som startade hösten 2022 vid FEIFs kommittémöten. Alla deltagare i konferensen hade möjlighet att bidra med sina åsikter och idéer för den strategiska anpassningen inför de kommande åren.

Gunnar Sturlusson avtackades efter 11 år som FEIFs ordförande och Jean-Paul Balz valdes till ny ordförande under 2023-2024. Nästa gång FEIF-länderna träffas är vid VM i Holland i augusti 2023 och vid FEIF-konferensen 2024 som äger rum i Luxemburg.

Publicerad: 2023-02-08

Senast uppdaterad: 2023-02-16

Författare: Jannike Moström

Sponsorer

Besöksadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Postadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Kontakta oss

0220-452 50
svenska@icelandichorse.se

Organisationsnummer

863500-5583