Gå till innehåll
Svenska Islandshästförbundet
Svenska Islandshästförbundet

Sverigeritten 2023 är i full gång!

En dryg månad har Fritidssektionens satsning för att inspirera till motion och aktivitet tillsammans med hästen varit igång. Syftet är att främja hälsa, fokusera på allt skoj vi kan göra och gör tillsammans med våra hästar, och inspirera till nya aktiviteter med ett hälsofrämjande och hållbart tänk.

Februari drog igång starkt med utgångspunkt i Facebookgruppen Länk till annan webbplats. från förra årets Ridutmaning, där delas det friskt foton, kartbilder och berättelser från alla möjliga aktiviteter med hästarna. Gruppen heter nu Sverigeritten 2023 och där hittar man all information som behövs för att vara med.

Lite statistik

I skrivande stund så har över 1000 aktiviteter registrerats av mer än 300 individuella deltagare, och totalt närmare 9000 kilometer! Det är ju fantastiskt vad mycket vi är ute och rör på oss tillsammans med hästarna. Mer än hälften av Sveriges lokalföreningar är redan representerade.

Kommande aktiviteter

Tre veckor runt påsk kommer en delutmaning pågå där medlemmarna kan få ytterligare inspiration till roliga aktiviteter och samtidigt få chansen att samla kilometer till sin lokalförening, på andra vis… mer information kommer inom kort! Håll utkik på hemsidan och Fritidssektionens facebooksida.

Vi har bokat Malin Schön, utnämnd till Trainer of the year av FEIF år 2020, till en digital föreläsning med temat styrketräna din häst. Alla som var med på Ridutmaning och Sverigeritten 2022, och som är med i år, håll utkik i era mailkorgar för inbjudan kommer skickas ut under vecka 11. Men save the date, söndag 16 april kl 18!

Fritidssektionens del av hemsidan är under uppbyggnad, håll utkik där så kommer mer skoj komma ut. Planering pågår också för fritidssektionens deltagande på Sport-SM i juli, och vi spånar på vad vi ska hitta på mer för utmaningar under sommaren eller hösten. Har just du en bra idé? Hör av dig till någon av oss i fritidssektionen, eller på mail fritid@icelandichorse.se

Må så gott!

- Fritidssektionen

Häst i galopp på stranden

Publicerad: 2023-03-05

Senast uppdaterad: 2023-03-05

Författare: Jenny Werneholm

Sponsorer

Besöksadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Postadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Kontakta oss

0220-452 50
svenska@icelandichorse.se

Organisationsnummer

863500-5583