Gå till innehåll
Svenska Islandshästförbundet
Svenska Islandshästförbundet

Lokaldomarutbildning hösten 2023

Är du intresserad av att gå lokaldomarutbildning i höst? Uppfyller du förkunskapskraven?

Då vill vi att du fyller i en intresseanmälan så vi kan se vart i landet vi behöver lägga de praktiska bedömningarna.
Tävlingssektionens mål är att kunna hålla utbildningen digitalt och sedan utföra två praktiska bedömningsdagar, en i söder och en i norr, därför behöver vi veta var ni som vill gå utbildningen hör hemma.

Sista anmälningsdag är 31 maj. Kostnaden är ca: 5000kr för utbildningen och 2500kr sammanlagt för examinationerna.

Länk till intresseanmälan: https://forms.office.com/r/tEfk3wvR83 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Målsättning: Deltagarna skall efter genomgången utbildning ha tillräckliga kunskaper i ridteori, gångartslära, regelverk, bedömningsmetodik, tillämpning av domarhandledning och praktiskt domararbete/bedömning för att kunna verka som lokaldomare.
Godkänd lokaldomare är man först efter genomgången och godkänd examination.
Förkunskapskraven för deltagarna som vill söka utbildningen finner ni på SIFs hemsida (under fliken utbildning och sportdomare):

Utbildningens innehåll:
Digitala träffar
· Zoom kvällstid
Fysisk träff, hel dag
· Praktisk bedömning på tävling med utrustning/munkontroll.

Praktik
· Bisittare till domare på lägst nationell nivå. Det ska vara minst 10 ekipage i V1/V2, F1/F2/F3, T1/T3, T2/T4, PP1/PP2. Här får deltagaren känna på hur det är att vara domare på riktigt, anspänning, snabba beslut, olika frågeställningar från tävlande och så vidare. Deltagaren får ett praktikprotokoll som ska styrkas av domaren som deltagaren sitter bredvid. Det ska vara minst 10 ekipage i de större ovalbanegrenarna. Här får deltagaren känna på hur det är att vara domare på riktigt, anspänning, snabba beslut, olika frågeställningar från tävlande och så vidare.

Examination
Efter genomgången utbildning går deltagarna upp för teoretisk examination. För att gå vidare till den praktiska examinationen ska deltagaren ha gjort ett godkänt teoriprov samt praktiserat bredvid domare. Det innebär att gör man den teoretiska examinationen på hösten så går man upp för den praktiska examinationen till våren. Examinationen ingår inte i kurskostnaden utan betalas separat om man väljer att gå upp för examination.

Publicerad: 2023-04-19

Senast uppdaterad: 2023-04-19

Författare: Jenny Werneholm

Sponsorer

Besöksadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Postadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Kontakta oss

0220-452 50
svenska@icelandichorse.se

Organisationsnummer

863500-5583