Gå till innehåll
Svenska Islandshästförbundet
Svenska Islandshästförbundet

Extra fokus på hästvälfärd under SM

Under de svenska mästerskapen för islandshäst läggs stor vikt vid hästvälfärden. Samtliga hästar kommer att kontrolleras av domare i collecting ring efter sina visningar. I utrustningskontrollen kontrolleras bland annat nosgrimmor, munnar och hovbeslag. Det finns tydliga riktlinjer för hur kontrollen ska utföras och protokoll där alla skador noteras och poängsätts. Domare kommer att vara närvarande både på framridningen och i stallområdet. I år kommer vi också vara väldigt restriktiva i stallområdet, med tillgänglighet endast för ryttare och hästskötare.

I SIF:s tält på marknadsgatan kommer föreläsningar på temat hästens välfärd hållas. För att stärka smittskyddet kommer alla ryttare att uppmanas att göra temperaturkurvor på sina hästar. Vår huvudsponsor Agria sponsrar med termometrar till alla hästar som deltar på SM.

Läs mer om hästvälfärd HÄR.


Två hästar betar lugnt i en sommarhage.

Publicerad: 2024-06-18

Senast uppdaterad: 2024-06-19

Författare: Lisa Komét

Sponsorer

Besöksadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Postadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Kontakta oss

0220-452 50
svenska@icelandichorse.se

Organisationsnummer

863500-5583