Lär känna Gunilla Lindgren - SIF styrelse
Ni kommer under den kommande veckan möta SIF styrelse, nästa person att lära känna är Gunilla Lindgren.
- Jag heter Gunilla Lindgren och bor på en liten gård utanför Uppsala. Jag har alla hästar hemma, fyra stycken, varav tre är egna uppfödningar. Numera tömkör jag mest och har upptäckt hur fantastiskt utvecklande det är för både hästen och den före detta ryttaren. Bra motion är det också.
Jag jobbar som naturvårdssamordnare på Uppsala kommun, där vattenfrågor står i fokus. Men det är hästarna som betyder mest!
Jag är Ridlärare I och nationell sportdomare. Ordförande i Tävlingssektionen, i Freyfaxi islandshästklubb och i Östra Svealands Islandshästförbund. I min roll som TS ordförande är jag också en del av SIF:s styrelse. I förbundet är jag dessutom engagerad i det pågående hållbarhetsprojektet.
Jag drivs av en önskan att utveckla, tillgängliggöra, förnya och förbättra sporten, hästhållningen, hela verksamheten. Hållbarhet betyder något för mig. I förbundet finns också så många människor som är underbara att arbeta tillsammans med. Inspirerande, innovativa och roliga personer som blivit nära vänner under årens lopp och som ständigt tillför energi i det ideella arbetet.
Tre ord som beskriver dig?
Framsynt, drivande & tydlig.
Ditt bästa hästminne?
När jag fick flyt i tajmingen av halvhalterna i galopp på hästen Urfé i Kirunas "ridhus" (gammalt avloppsreningsverk, ombyggt lite) 1973. Tror det var då jag förstod begreppet kontakt för första gången och den känslan har följt mig genom hela livet. Det var som att andas med hästen - in, ut - och det var underbart.
Mitt bästa boktips:
Jag har en hög med böcker jag ibland återkommer till. Reiner Klimke, Bo Tibblin och Kyra Kyrklund har fått stötta mig genom åren. Pether Marknes bok "Hästens grundarbete" gjorde mig glad. "Få ryttare har suttit på en riktigt lösgjord häst". Så otroligt trösterikt ändå.
Lyssnar på:
Kloka människor och kritiska röster.
Jag vill:
Att alla ska våga tävla på sin häst - det ska finnas en tävlingsform för alla, oavsett ambition. Att tävling blir ett mål för träningen. Att våra tävlingar ska vara inkluderande, tillgängliga för alla och med hästens välfärd i fokus.
