Hoppa till sidans innehåll

Inofficiella grenar


Reglerna för de nya inofficiella grenarna satta från TSG.

Gæðingatölt
Gæðingatölt börjar man med att visa långsamt tempo tölt, saktar av till skritt och byter varv där beautytölt (valfritt tempo tölt) visas. Detta rids i heat med 3-5 ekipage inne på banan samtidigt och på speakerns kommando. Poäng fås för långsamt tempo tölt, beautytölt, Vilja och Form under ryttare. Poängen räknas x 1 och spö är inte tillåtet på banan eller i collectingring. Totalpoängen delas på 4 och läses upp i slutet.

Finalridning i gæðingatölt
Final kan arrangeras på liknande sätt med A-final och B-final där vinnare kan gå upp till A-final. Momenten är densamma som i uttagningarna. Finaler rids om 3, 5 eller 8 ekipage inne på banan samtidigt. Poängen ges ut mellan varje moment och spö är inte tillåtet på banan eller i collectingring.

Gæðingapass
Gæðingapass rids på följande sätt. Ekipagen rider i heat om 2 ekipage, bredvid varandra och på speakerns kommando. Varje ekipage får två (2) passläggningar var och poäng fås för bästa passträcka, Vilja och Form under ryttare. Poängen räknas x 1 och spö är inte tillåtet på banan eller i collectingring. Totalpoängen delas på 3 och läses upp i slutet. Arrangören har tillåtelse att erbjuda alla ryttare att rida en och en, men ska följa samma regler som ovan, vid ridning två och två.

Uppdaterad: 31 AUG 2017 12:07 Skribent: Lisa Teverud
Epost: Adressen Gömd

 

  

 

 

Postadress:
Svenska Islandshästförbundet
Ridsportens hus
734 94 Strömsholm

Kontakt:
Tel: +4622045250
E-post: svenska@icelandichor...

Se all info