Hoppa till sidans innehåll

Uttagningskriterier till svenska landslaget 2021

18 JUN 2021 16:28
Landslagsledningen har säsongen 2021 beslutat att införa ett nytt arbetssätt kring landslaget och landslagsuttagning. En grupp av ekipage kommer att väljas ut i samband med SM och dessa kommer att bilda en landslagsrekryteringsgrupp.
  • Skapad: 18 JUN 2021 16:28

Landslagsrekryteringsgruppen kommer bland annat att beredas tillfälle till träffar och andra aktiviteter som ska verka utvecklande och förberedande för kommande mästerskap. Gruppen är inte det slutgiltiga mästerskapslaget.

Uttagning till rekryteringsgruppen baseras, på samma sätt som vid landslagsuttagningar, på resultat uppnådda på nivå 1-tävlingar och Svenska Mästerskapen. Dessa tävlingar bevakas av UK. Under 2021 är deltagande på nivå 1/WR-tävling meriterande, och SM är obligatoriskt samt ett krav för att bli uttagen.

Från och med 2022 är deltagande på nivå-1 tävling och SM obligatoriskt. Ekipaget måste ha genomfört hela tävlingar, uttagning och final. Flera resultat från fullt genomförda tävlingar nivå1/WR är meriterande.

Även resultat från andra WR-tävlingar i Sverige eller utomlands kan komma att beaktas. Ryttaren ansvarar då själv för att rapportera dessa resultat snarast till UK. Resultaten ska mailas till This is a mailto link.

Resultat uppnådda på SM värderas generellt högre än resultat uppnådda på nivå1. Resultat uppnådda på nivå1 värderas högre än resultat uppnådda på WR-tävling.

På nivå 1-tävlingar bevakar UK de uttagningsgrundande klasser och grenarna, så kallande elitklasser. Övriga klasser och grenar på nivå1-tävlingar är WR-status och kan tillgodoräknas, enligt ovan.

För att bli uttagen till landslagsrekryteringsgruppen måste man vara folkbokförd i Sverige och följa FEIFs ”code of conduct”, internationella uppförandekoden, (G1 R&R). Vid uttagning till landslaget beaktas eventuella varningar och disciplinära åtgärder.

Kvalifikationer och personliga egenskaper som god förebild och representant för sporten och Svenska Islandshästförbundet, god ridning och sportsligt uppförande på och utanför banan, förutsättningar att delta i lagets verksamhet och främja god laganda, kommer att vägas in i uttagningen.

För att kunna bli aktuell och ta en plats i landslagsrekryteringsgruppen måste landslagsveterinären ha kontrollerat hästens vaccinationsintyg. Kopia/foto på intyget skickas på uppmaning till This is a mailto link. Vi välkomnar även dokumentation kring hästens hälsostatus.

Uttagningskommittén offentliggör hela landslagsrekryteringsgruppen i samband med SM. Kommitténs beslut kan inte överklagas.

Målsättning är att uttagningar 2021 kommer att kunna ske i enlighet med denna beskrivning. Corona-pandemin skapar dock osäkerhet kring om samtliga uttagningsmeriterande tävlingar kommer att kunna genomföras enligt plan. UK har därför, med förbundsstyrelsens stöd, både rättigheter och skyldigheter att i händelse av inställda uttagningstävlingar, hitta alternativa sätt att bedöma vilka svenska ekipage som är bäst lämpade att representera Sverige. I händelse att alternativ uttagningsmetod måste aktualiseras, ska densamma i förväg godkännas av förbundsstyrelsen liksom även det slutgiltiga förslaget på deltagare i årets landslagrekryteringsgrupp.

Ryttarens resultat kommer inför framtida mästerskap att värderas gentemot andra ekipage i Sverige och utomlands. Landslagsplatserna kommer inte att fördelas lika mellan de olika sportgrenarna. UK kan ta ut personliga reservhästar till ryttare med fler än en häst.

 

Vid frågor kontakta landslagsledarna:

Sissel Holmén
Mail. This is a mailto link

Hjalti Gudmundsson
Mail. This is a mailto link

Skribent: Malin Fredriksson
E-post: Adressen Gömd
x

 

  

 

xxx Postadress:
Svenska Islandshästförbundet
Alsnögatan 11
116 42 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4622045250
E-post: svenska@icelandichor...

Se all info