Funktionär - Svenska Islandshästförbundet
Hoppa till sidans innehåll

Funktionär Sport-SM, 29 juni - 3 juli 2022


funktionärer


Äntligen är det dags igen!


Nu söker vi funktionärer till Sport-SM för islandshästar som går av stapeln på Himmelstalund i Norrköping den 29 juni - 3 juli 2022. Vi söker nu ca 70 personer som vill dela den här upplevelsen med oss. Du anmäler dig via länken som är längre ner på sidan.

Att jobba som funktionär ger en unik inblick i hur man arrangerar ett stort mästerskap och en fantastisk möjlighet att träffa nya människor, lära sig nya saker och få uppleva tävlingarna på riktigt nära håll.

Förutom allt roligt som nämns ovan finns det en extra bonus, precis som under 2019 års SM kan man att bidra till sin förenings kassa om man arbetar som funktionär under SM. Detta eftersom SIF har beslutat att de föreningar som har funktionärer på plats får en del av vinsten om Sport-SM går med vinst.

I år är vi mycket glada över att kunna erbjuda en gratis funktionärscamping vid sidan av banområdet, där det kommer att finnas plats för era husvagnar, husbilar eller tält. Det kommer att finnas tillgång till både el och duschar.

Varje dag du jobbar som funktionär får du:

  • Gratis boende på vår egna funktionärscamping, inkl el och tillgång till duschar i Rackethallen tvärs över gatan. Medtag egen husvagn, husbil eller tält. 
  • Frukost och lunch som serveras i vårt egna funktionärstält inne på området.
  • Tillgång till hela tävlingsområdet.
  • Supersnygga funktionärskläder!
  • Ett härligt gäng att dela dina glada SM-dagar med!

Måndag och tisdag är byggdagar då vi sätter upp våra fasta strukturer på området.
Onsdag till söndag pågår tävlingarna.
Sista måndagen plockar vi undan och magasinerar alla våra saker inför nästa SM.

Inom vilka området kan man då jobba?

Vi har delat in oss i fyra huvudområden:

Sekretariatet
Här jobbar du som är t ex domarsekreterare, veterinärassistent, domarvärd eller ansvarar för prisutdelningarna.

Ryttarservice/stallar
Här kan man t ex ha uppgifter som att checka in ryttare och hästar, ser till att rätt personer har access till rätt stallar och svarar på frågor från de tävlande.

Tävlingsområdet
Detta är det största området då det inkluderar alla uppgifter som har med den fysiska platsen att göra. Här hamnar de som bland annat sköter banorna, ansvariga för läktare, underhåll och renhållning, och parkering.

Övriga funktionärer
Här finns en mängd olika uppgifter! Man kan bemanna någon av våra entréer, stå i kiosken, vara publikvärd, sitta grindvakt vid banan, lösa av andra funktionärer som behöver en paus eller springa alla möjliga ärenden. Här kan vad som helst dyka upp! Så gillar du variation och kan tänka snabbt så är det här området för dig. :)

Har du frågor?
Maila funktionärsansvarig Jenny på This is a mailto link eller leta rätt på Jenny Werneholm på Facebook och skicka ett meddelande via Messenger.

Vi ses på Sport-SM!

Årets huvudsponsorer för Sport-SM 2022

 

Agria logo

 

Bemer logga