Hoppa till sidans innehåll

Att arrangera en officiell tävling som företag eller juridisk person


 1. Skaffa ett ordentligt försäkringsskydd.  Minimikravet är en Ansvarsförsäkring. Försäkringsskyddet kan också kompletteras med en Olycksfallsförsäkring för Ryttare och Funktionärer. Olycksfallsförsäkringen kan man naturligtvis utöka till publik också om man vill stå för det.
  Ansvarsförsäkringen täcker eventuella skadeståndsanspråk som riktas mot arrangören. Det måste finnas ett vållande för att man ska kunna betala på denna försäkring. En olycksfallsförsäkring kan lämna ersättning till den drabbade även om arrangören inte är vållande till skadan.
  Värt att tänka på är att det kan finnas tillfällen då arrangören är vållande till skada som inte är ett olycksfall, därav kravet på att ha en ansvarsförsäkring. Olycksfallsförsäkringen kan således inte ersätta ansvarsförsäkringen. Det är också viktigt att lägga in en tydlig information till ryttarna, lämpligen i ryttarbrevet, att de själva ansvarar för sina olycksfallsförsäkringar! (Denna privata enskilda försäkring är välbehövlig även för all annan ridning utanför SIF arrangemang.)

 2. Om Du behöver råd eller har frågor om försäkringsskyddet är du välkommen att ringa Niklas Ljung Försäkringsrådgivare Företag, Länsförsäkringar Bergslagen
  021-17 73 63, 070-376 33 63.

 3. Fyll i och underteckna 'Avtal officiell tävling tävling privat el företag' och skicka, tillsammans med Försäkringsbrev (kopia) och 'Anm tävling privat arrangör' till SIFs kansli per post eller mail:
  Svenska Islandshästförbundet
  Ridsportens Hus
  734 94 Strömsholm
  This is a mailto link

 4. Avtal och försäkringar granskas av SIFs kansli. När de är godkända översänds dessa handlingar till Respektive Tävlingssektion (TS) (TSG) för slutgiltigt beslut. Dessa meddelar kansliet sitt beslut.

 5. Efter skriftligt godkännande från kansliet till arrangören, kan Propositioner läggas ut och tävlingsanmälningar börja tas in.
Uppdaterad: 16 OKT 2019 11:09 Skribent: Lisa Teverud

 

  

 

xxx Postadress:
Svenska Islandshästförbundet
Ridsportens hus
734 94 Strömsholm

Kontakt:
Tel: +4622045250
E-post: svenska@icelandichor...

Se all info