Gå till innehåll
Evenemang
Evenemang

Sverigeritten

En bild

Motionera mera!

Rid, spring, cykla, gå, tömkör, lek tillsammans, kör häst-o-vagn, styrketräna både människa och häst, umgås, träna eller slappna av!

Motionera tillsammans med din häst, bli friskare och starkare, inspireras och ha kul!

Så här fungerar det: Du kan skicka in alla kilometer du rör dig tillsammans med din häst, och även andra medlemmar som är med på motionen. Är ni exempelvis en ryttare, en fotgängare och en cyklist som är ute och rör er tillsammans så kan alla de som är medlemmar i en SIF-ansluten lokalförening skicka in sina kilometer, bara minst en häst är med vid tillfället också.

Du måste ha ditt idrottonline-ID (medlemsnummer) tillhands när du ska skicka in dina kilometer, och mäta dina turer med någon slags app eller klocka så du vet antalet kilometer du ska skicka in. Det går bra att skicka in flera turer på en gång, exempelvis att du räknar ihop hela veckan och skickar in på samma formulär.

Registratorn kan ta stickprov och maila ut en förfrågan om att skicka skärmdumpar för att visa upp dina kilometer en viss dag eller vecka så radera inte passen i appen / klockan.

Från 1 februari 2023 till och med 30 september 2023 kan du registrera dina aktiviteter med häst. Använd detta formulär för att skicka in dina kilometer; Formulär Sverigeritten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om du samlar flera dagars kilometer, skriv då det senaste datumet som svar på “datum för aktivitet”.

Alla Sveriges lokalföreningar tävlar mot varandra i denna utmaning, vilka har mest aktiva medlemmar? Man tävlar också individuellt, för äran och för sponsrade priser.

Se gärna mer hur utmaningen går och dela med dig av dina aktiviteter till andra deltagare i gruppen Sverigeritten 2023 på Facebook, eller använd hashtaggar som #sverigeritten2023 #svensktfriluftsliv #siffritid #friluftsliv #allemansrätten #motion #måbra #hållbarhet på dina sociala medier.

Förutom att Svenska Islandshästförbundet kommer bidra med priser till deltagarna så har vi sponsring från Brobäcks islandshästar https://www.brobacks-islandshastar.se/ Länk till annan webbplats., Stiernform (Sara Stierna rörelsepedagog, https://stiernform.se/ Länk till annan webbplats.), och Swedol Partille (https://www.swedol.se/ Länk till annan webbplats.), och mer kommer det bli!

Har du frågor kontakta Lisa Tapper i Fritidssektionen. Må så gott!

Publicerad: 2023-01-26

Senast uppdaterad: 2023-01-27

Författare: Malin Fredriksson

Sponsorer

Besöksadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Postadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Kontakta oss

0220-452 50
svenska@icelandichorse.se