Gå till innehåll
Evenemang
Evenemang

SIF-tältet

Nytt för i år är att förbundets tält, SIF-tältet, expanderar och inte bara bemannas av personer från kansliet, utan du kommer även att kunna träffa alla våra sektioner där. Tältet är en mötesplats för alla medlemmar och vi ser fram emot att träffa er alla där.

I tältet kommer det under SM-veckan hållas en mängd olika aktiviteter och föreläsningar. Nedan är preliminärt tidsprogram (ändringar kan ske) och under tidsprogrammet kan du läsa mer om respektive aktivitet.

En bild

Svenska Hovslagarföreningen - Inga hovar, ingen häst!
SHF Svenska Hovslagareföreningen att hålla tre intressanta föreläsningar i SIF-tältet, en per dag under fredag, lördag och söndag. Föreläsningarna kommer handla om vanliga sjukdomar, daglig skötsel, standardskoning, och om det går fel hur gör man då?

Förbundsinformation
SIF berättar om förbundets olika projekt där TryggIdrott är ett av dem. Det kommer vara föreningsdialoger och information om utvecklingsplanen för 2024-2025 samt strategiarbetet framåt.

Åsa William – Hur bedömer domare på tävling
Åsa William kommer att föreläsa om vad domaren tittar på och vilka bedömningskriterier domaren använder sig av. Hur man kommer fram till vilken poäng ekipaget ska få. Allt för att ge större förståelse för hur bedömningen på tävlingar går till.

Åsa William är domare sedan 26 år tillbaka och har bland annat dömt 6 VM, 6 NM och dömer ett stort antal tävlingar i Sverige och utlandet varje år.

Madelen Johanson – att träna dressyr- och islandshästar
Madelen kommer att hålla en föreläsning där hon pratar om likheter och skillnader mellan dressyren och islandshästridningen. Hur hon mixar de två disciplinerna, och hur hon tränar sina hästar.

Madelen jobbar professionellt med islandshästar på heltid och tävlar på elitnivå. Utöver det rider hon även svår klass dressyr, och är på väg mot Grand Prix, på en häst som hon har utbildat helt själv från grunden.

Fritidssektionen – Fritidslägret på Wången
Anette Wallin kommer att berätta mer om Fritidslägret som kommer att hållas på Wången.

Heimir Gunnarsson – Islandshästen förr och nu
Heimir Gunnarsson från SIF Avel kommer att hålla en föreläsning på temat - Islandshästen förr och nu.

Elise Lindman – Idrottspsykologi, prestation och nervositet
Elise kommer föreläsa om idrottspsykologi, prestation och nervositet. Elise Lindman är legitimerad psykolog och idrottspsykolog samt är aktiv inom islandshästsporten, både med sin egen häst samt i egenskap av domare.

Hon har tidigare jobbat heltid med islandshästar. Sedan ett par år tillbaka arbetar hon med Riksidrottsförbundet och SISU idrottsutbildarna med utbildningsprojekt för ledare, tränare, föräldrar och idrottsutövare men också med allmänbildande idrottspsykologiska tjänster. I sitt eget företag arbetar hon med lag, föreningar, skolor samt individuella idrottare med föreläsningar, workshops och individuell coaching.

Pavo – Maghälsa hos häst
Föreläsning om maghälsa hos häst

Paneldebatt
Pavo bjuder även in till en spännande paneldebatt i ämnet ”Hållbar träning av sporthästar”. I panelen kommer följande personer att sitta för att diskutera, från sina perspektiv, de frågor som det är öppet för alla att ställa rörande det aktuella ämnet.

- Izabella Granswed, veterinär för svenska islandshästlandslaget, ISELP certified.
- Jamila Berg, elitryttare och tränare
- Malin Häll Löfvenius, Foderrådgivare på Pavo

Ryttaryoga med Johanna Brobäck
Johanna Brobäck i samarbete med Fritidssektionen att hålla ett ryttaryoga-pass.

Jamila Berg – Att arbeta med team, gemenskap kring träning och tävling
Jamila berättar om hur hon arbetar med sina ungdoms- och vuxenteam och hoppas genom sin föreläsning kunna inspirera till hur man skapar en bättre gemenskap runt träning och tävling.

Carolina Marjakangas – Hästens och ryttarens biomekanik – hur allt hänger ihop.
Carolina, driver till vardags How To Move Fysioterapi Länk till annan webbplats.. Med en bakgrund som tävlingsryttare har hon koll på hästarna och allt runtomkring. Och med sin utbildning som fysioterapeut och extra påbyggnad med biomekanik har hon återvänt till ridningen med ett nytt perspektiv, nya insikter och en forskningsbaserad approach.

Malin Jansson - Ridlärarutbildningar
Mer information kommer.

Musse Hasselvall – Hästar jag förälskat mig i
Programledaren och mångsysslaren Musse Hasselvall kommer på lördag och talar om hästar han förälskat sig i. Musse är även författaren, skådespelaren, regissören och kampsportsprofilen som sadlade om lite senare i livet och kan nu mera även titulera sig som ryttare. Som föreläsare är Musse oftast väldigt personlig. Han använder sig själv som ett bra dåligt exempel i stort och smått.

 

Publicerad: 2023-04-14

Senast uppdaterad: 2023-07-06

Författare: Malin Fredriksson

Sponsorer

Besöksadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Postadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Kontakta oss

0220-452 50
svenska@icelandichorse.se