Gå till innehåll
Svenska Islandshästförbundet
Svenska Islandshästförbundet

SIF Trainer of the Year 2023

Svenska Islandshästförbundet utnämner varje år SIF Trainer of the Year. Genom utmärkelsen vill vi lyfta fram fantastiska ridlärare och tränare, som bidrar till utbildning och utveckling, representerar god hästvälfärd och träningsprinciper, samt trygg och inkluderande idrott enligt de grundläggande principer som Svenska Islandshästförbundet står för.

 • En bra ridlärare tar föredömligt hänsyn till hästens förutsättningar, och ser alltid till hästens psykiska och fysiska välmående I första hand.
 • En välutbildad ridlärare håller sig uppdaterad med aktuell utveckling inom sitt verksamhetsområdet och arbetar för att kommunicera och lära ut god ridning och god hästträning.
 • En pedagogiskt skicklig ridlärare har förmåga att visa och förklara ridkonstens teoretiska och praktiska aspekter utifrån ryttarens och hästens utbildningsnivåer.
 • En inspirerande ridlärare kan utifrån hästens och elevens inlärningsprinciper skapa intresse, nyfikenhet, motivation och lust att vilja lära sig mer om hur man på bästa sätt kan utveckla sin ridning och träning med hästen oavsett nivå och träningsform.
 • En coachande ridlärare får eleven och hästen att utvecklas på sina villkor utifrån sina förutsättningar oberoende av ambitionsnivå.

Har du en ridlärare eller tränare som du vill nominera?
Du nominerar din kandidat till SIF utbildnings Trainer of the Year arbetsgrupp som i sin tur väljer ut tre av dessa. Av dessa kommer en utses till SIF Trainer of the Year.

Årets Trainer of the Year kommer att presenteras och hyllas på Höstmötet.

Kriterier
För att nominera ska följande kriterier uppfyllas:

 • Den nominerade ska finnas med på listan för godkända ridlärare/tränare hos FEIF Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
 • Den nominerade ska vara skriven i Sverige.
 • Den nominerade ska arbeta aktivt med hästar
 • Den nominerade ska vara en bra förebild för islandshästidrotten, representera god hästvälfärd och hästträning, ha ett inkluderande förhållningssätt och förmåga att inspirera sin omgivning
 • Den nominerade ska vara en god representant för trygg och inkluderande idrott enligt de principer som represneterar Svenska Islandshästförbundet*
 • Den som nominerar ska vara medlem i SIF

*De tre nominerade som blir utvalda förväntas lämna ett utdrag från belastningssregistret.

Vi vill ha in din nominering senast 30 oktober 2023.

Klicka här för att komma till nomineringsformuläret. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hästar på rad i allé

Foto: Therese Sandahl

Publicerad: 2023-10-13

Senast uppdaterad: 2023-10-13

Författare: Jenny Werneholm

Sponsorer

Besöksadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Postadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Kontakta oss

0220-452 50
svenska@icelandichorse.se

Organisationsnummer

863500-5583