Gå till innehåll
Svenska Islandshästförbundet
Svenska Islandshästförbundet

Utbildning

Svenska Islandshästförbundet eftersträvar att all verksamhet inom förbundets arrangemang inom islandshästridsporten sker under ledning av formellt utbildade ledare.

Som utbildad domare, tränare eller ridlärare inom SIF representerar och främjar du god säkerhet, gott horsemanship, god hästvälfärd och följer förbundets uppförandekod.

Godkända tränare och instruktörer
FEIF:s webbsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns sammanställt vilka som är godkända tränare och instruktörer.

Kompetensutvecklingskrav (CPD) för utbildade Ridlärare I - IV och tränare
Alla instruktörer och tränare som listas på FEIF Education Matrix behöver regelbundet genomföra obligatoriskt kompetensutveckling för att vara kvar på listan över formellt godkända tränare och instruktörer.

Systemet med CPD - Continuing Professional Development, syftar till att upprätthålla och säkerställa en likvärdig, uppdaterad och jämförbar kvalitetsstandard för att följa FEIF:s huvudmål för hästträning, instruktioner, undervisning, hästvälfärd och enhetliga regler. Minimikrav för att stå kvar på listorna är deltagande på ett tvådagars seminarium eller minst 16 seminarieenheter á 45 minuter inom licensperioden som är tre år. Kravet gäller för alla nivåer I-IV på FEIF- Education Matrix.

Godkänd CPD fortbildning
Fortbildning som uppfyller kraven är kurser, seminarier och utbildningar som anordnas av FEIF eller SIF som formella CPD arrangemang.
Deltagarlistor från SIF:s arrangemang gäller som dokumentation på deltagande.

SIF:s kansli ansvarar för att en komplett sammanställning av godkända ridlärare/tränare med uppdaterade CPD information skickas till FEIF halvårsvis varje år men det är upp till varje instruktör att rapportera in till kansliet när man har deltagit på ett formellt arrangemang som ej är direkt anordnat av SIF för att säkerställa att detta dokumenteras i listorna som skickas till FEIF.

Rapportering av CPD skickas till ulrika.backan@icelandichorse.se.

De som under perioden 2022-2023 inte uppfyller de nya kompetenskraven på CPD från FEIF och SIF kommer att tas bort från FEIF Education Matrix över godkända tränare och instruktörer från 2024-12-01.

Viktigt att notera är att du inte förlorar din status som tränare, ridlärare eller instruktör, det som händer är att du tas bort från FEIFs lista över godkända tränare då du inte uppfyller FEIFs och SIFs fortbildningskrav. För att återinföras på listan krävs att du fortbildar dig enligt ovanstående instruktioner.

Alla inplanerad kurser och utbildningar läggs in under aktuella datum i vår kalender på hemsidans förstasida. Där hittar ni även länkar till mer information, samt anmälningsformulär så snart de finns tillgängliga.

En bild

Publicerad: 2022-12-31

Senast uppdaterad: 2024-02-12

Författare: Malin Fredriksson

Sponsorer

Besöksadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Postadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Kontakta oss

0220-452 50
svenska@icelandichorse.se

Organisationsnummer

863500-5583