Gå till innehåll
Svenska Islandshästförbundet
Svenska Islandshästförbundet

Fritid

SIF är till för alla med islandshäst och Fritidssektionens vision är att alla ska se nyttan av att vara medlemmar i SIF och ha möjlighet att vara med i, men också bidra i, de aktiviteter som anordnas. Fritid ska representeras av en mångfald av upplevelser för att öka kunskap, friluftsliv och social samvaro med våra fantastiska hästar i fokus, där alla kan delta oavsett ålder, nivå och förutsättningar.

Här kan du kontakta Fritidssektionen.

Vår utgångspunkt är de fantastiska gåvor islandshästen ger oss i samvaron, motion, förbättrad hälsa, naturupplevelser, gemenskap och glädje. Vi vet också att vistelse i naturen är hälsofrämjande och har en allmänt positiv påverkan på vårt mående.

Vi vill utbilda våra medlemmar i att kunna umgås med sina hästar på ett tryggt och ansvarsfullt sätt, med utbildningar i allemansrätt, trafikvett, hållbarhet och hur vi kan använda naturen som en träningsplats för både människor och hästar. Detta bland annat i samarbete med Svenskt Friluftsliv samt de duktiga tränare och förebilder som finns i lokalföreningarna.

Naturen är en fantastisk träningsplats för både hästar och människor där man kan träna styrka, kondition, kroppskontroll, balans och smidighet, samtidigt som ekipaget umgås med varandra och blir mer avspända.

Utbildning för både häst och ryttare främjar utvecklingen, oavsett syfte med ridningen. Det finns många sätt att själva variera träningen hemma. Du kan gå med din häst i obanad terräng, träna följsamhet och samarbete med olika övningar både på ridbana, ovalbana, vägar, skog och öppen terräng, träna i uppförs- och nedförsbackar, prova andra discipliner och sporter, reflektera över vad ni gör och ha som mål att utvecklas, använda tiden tillsammans med hästen till avslappning och rekreation och mycket mer.

Du kan inspireras av vad andra gör och sätta upp egna individuella mål, men framförallt, sätt din egen och hästens hälsa i fokus.

Foto: Theresia Sandahl

Publicerad: 2022-12-21

Senast uppdaterad: 2024-01-29

Författare: Malin Fredriksson

Sponsorer

Besöksadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Postadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Kontakta oss

0220-452 50
svenska@icelandichorse.se

Organisationsnummer

863500-5583