Gå till innehåll
Svenska Islandshästförbundet
Svenska Islandshästförbundet

Ridleder i Sverige

SIFs Fritidssektion arbetar med att länka till Sveriges befintliga ridleder här. Ett arbete med att utöka antalet ridleder med hjälp av medlemmar och lokalföreningar har också påbörjats, detta med bidrag från Naturvårdsverket.

Ridled Sörmland Länk till annan webbplats. Närmare 40 mil av slingrande vägar genom det vackra Södermanland, som man kan rida, köra häst och vagn, vandra eller cykla på. Det finns värdgårdar med kost och logi för både hästar och människor längs leden.

Ridleder Tiveden Länk till annan webbplats. Över 30 mil ridleder genom Tivedens ödemarker och skogsbygd, med fantastisk natur i Sveriges sydligaste vildmark. Tiveden ligger i gränslandet mellan landskapen Närke och Västergötland och i centrum för det är Tivedens nationalpark.

Ridvägar i Trögden Länk till annan webbplats. Grillby/Enköping. Ridvägar i Trögden är en förening som erbjuder sex mil ridvägar i blandad terräng.

Skagern Runt Länk till annan webbplats. 10 mil rid-, vandrings- och pilgrimsled, som går genom tre landskap (Värmland, Närke, Västergötland). En förening som erbjuder färdguide, karta, logiplatser och annan service under resan.

S:t Olavsleden Länk till annan webbplats. En 58 mil lång pilgrimsled mellan Sundsvall och Trondheim. Hela sträckan kan ridas och det erbjuds boende och mat för häst och ryttare längs vägen.

7 mil ridslingor i Malmö Länk till annan webbplats. Ridslingor och preparerade ridvägar i Malmö.

Publicerad: 2022-12-21

Senast uppdaterad: 2024-01-29

Författare: Malin Fredriksson

Sponsorer

Besöksadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Postadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Kontakta oss

0220-452 50
svenska@icelandichorse.se

Organisationsnummer

863500-5583