Gå till innehåll
Svenska Islandshästförbundet
Svenska Islandshästförbundet

Ridlärare

En bild

Ridlärare I - IV
Diplomerad Ridlärare för islandshäst finns på fyra nivåer - nivå I, II III och IV.
I Sverige är nivå IV den högsta nivån. Den svenska nivåindelningen följer FEIF Education Matrix. En del av innehållet i nivåerna är justerade och anpassade till det svenska utbildningssystemet.

Svenska Islandshästförbundet anordnar löpande utbildning inom samtliga nivåer.

För att utbilda dig till ridlärare behöver du ha en bred förståelse och kunskapsbas om hästar och ridning. Det är viktigt att du tycker om att undervisa och arbeta med olika typer av människor och hästar. I yrkesrollen är det viktigt att du kan möta och utbilda olika typer av elever både enskilt och i grupp. I yrket ingår undervisning för såväl nybörjare som mer erfarna elever samt kan även ingå undervisning för elever med någon form av rörelsenedsättning eller annan funktionsnedsättning.

Som ridlärare är du en representant för islandshästsporten och bidrar till att kontinuerligt arbeta för att höja kunskap om islandshästen, hästvälfärd, hästetik, hästens och ryttarens biomekanik, träningsfysiologi och dylikt.

Vill du pröva på om yrket är något för dig kan du börja med ridledarutbildningen som en introduktion. Ridledarutbildningen kan också vara relevant för dig som vill lära dig mer om ridpedagogik även om du inte har tänkt arbeta som instruktör.

FEIF:s webbsida Länk till annan webbplats. finns sammanställt vilka som är godkända tränare och instruktörer.

Alla inplanerad kurser och utbildningar läggs in under aktuella datum i vår kalender på hemsidans förstasida. Där hittar ni även länkar till mer information, samt anmälningsformulär så snart de finns tillgängliga.

Publicerad: 2023-01-04

Senast uppdaterad: 2024-01-23

Författare: Malin Fredriksson

Sponsorer

Besöksadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Postadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Kontakta oss

0220-452 50
svenska@icelandichorse.se

Organisationsnummer

863500-5583