Gå till innehåll
Svenska Islandshästförbundet
Svenska Islandshästförbundet

SIF Trainer of the Year 2023

Det är med stor glädje vi nu kan presentera SIF Trainer of the Year 2023!

Svenska Islandshästförbundet har sedan några år tillbaka instiftat utmärkelsen SIF Trainer of the Year. I år har det kommit in knappt ett trettiotal förslag på nomineringar från drygt 60 medlemmar. Ett stort tack till alla er som har skickat in nomineringar.

Nomineringsgruppen inom SIF utbildning har i år valt att tilldela Emma Möller Ljungqvist utmärkelsen. Emma får utmärkelsen för sitt mångåriga engagemang och pedagogiska arbete med att utbilda elever vid ridskola och sin förmåga att kombinera lång erfarenhet som islandshästridlärare med kunskaper i coaching och Sensing Yoga.

Emma är examinerad diplomerad Ridlärare III och gick Ridlärare IV utbildningen 2002. Emma är även utbildad unghästtränare och lokaldomare, samt har i perioder även tävlat aktivt.

Emma är dessutom Diplomerad Zen Coach, Regndroppsmassör och Sensing Yoga lärare.

Sedan många år tillbaka arbetar Emma som ridskolechef på Stenholmens Islandshästcenter. Gerstorps ryttarsällskap är huvudman för ridskolan på Gerstorp. Föreningen har två stora ridhus, en godkänd ovalbana för både sport- och gæðinga, samt en utepaddock. På ridskolan arbetar totalt fyra ridlärare. Ridskolan har cirka 200 elever i veckan och olika gruppnivåer och åldrar på eleverna, alltifrån den yngsta som är 6 år till den äldsta som är 75 år.

Emma Möller Ljungqvist driver tillsammans med maken Marcus Ljungqvist Stenholmens Islandshästcenter och gårdshotell. I närmaste familjen ingår också två barn 17 år och 21 år gamla.
Emma har arbetat heltid med hästar och undervisning sedan hon var 19 år. Hästintresset började redan som 7-åring och hon fick sin första egna häst som 14-åring.

Några av motiveringarna som har skickats in:

Peppade, stöttande i alla aspekter inte bara just i ridning. Bra på att förklara och ge instruktioner till allt från nybörjare till mer avancerade ryttare. Alltid glad och lätt till skratt. Tar alltid hänsyn till både hästens kapacitet och välmående samt ryttarens.”

Emma är social, positiv och glad och sätter ALLTID sina arbetskamrater hästarna i första rummet. Hon är pedagogisk och anpassar sina instruktioner till eleverna, baserat på deras utvecklingsnivå och förmåga.

Närvarande, har en förmåga att möta varje ryttare där hon eller han är. Vågar möta utmaningar som ekipagen har på ett sätt som år uppbyggande utan att döma. Man lämnar varje lektion med en känsla av glädje och att man utvecklas!”

Emma

Foto: Marcus Ljungqvist

Publicerad: 2023-11-16

Senast uppdaterad: 2023-11-16

Författare: Jenny Werneholm

Sponsorer

Besöksadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Postadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Kontakta oss

0220-452 50
svenska@icelandichorse.se

Organisationsnummer

863500-5583