Gå till innehåll
Svenska Islandshästförbundet
Svenska Islandshästförbundet

FEIF Youth Cup 2024

I sommar är det äntligen dags för FEIF Youth Cup igen!

14-20 juli 2024

Solfaxi Stables i Müsingen, Schweiz

Det är en internationell lagtävling som arrangeras av FEIF vartannat år på olika platser runt om i Europa. Deltagarna blir uttagna av sitt hemland och reser tillsammans med sina egna hästar. Det är en vecka av intensiv träning som avslutas med en internationell lagtävling både på och utanför ovalbanan.

Totalt samlas omkring 80 ungdomar från hela världen. Youth Cup är en fantastisk möjlighet att träffa nya vänner, skapa minnen för livet och utvecklas både som ryttare och hästmänniska. Under Youth Cup sker all kommunikation på engelska. För de allra flesta är det en värdefull första upplevelse av att träna och tävla i ett internationellt sammanhang.

Grenar: T3, T6, T7, V2, V5, F3, trail, flaggrace, dressyr, speedpass och stilpass.

Ålder: 14-17 år

För att ansöka om att representera Sverige behöver du fylla i formuläret med information om dig och ett personligt brev på engelska. Efter ett första urval är gjort kommer intervjuer att ske med dig, dina föräldrar och referenser.

Du behöver ha tillgång till en häst som klarar att resa långt och bo borta och som är i skick för att tränas och tävlas. Inga föräldrar får närvara förutom som publik under de avslutande tävlingsdagarna. Du behöver därför vara ansvarstagande och självständig och kunna ta hand om dig och din häst. En vuxen Country Leader från Sverige kommer finnas med som stöd och hjälp under resorna och dagarna på plats.

Kostnad: €1065 för själva Youth Cup (då inkluderas boende för dig och hästen, mat, träning, tävling och andra aktiviteter). Övriga kostnader som tillkommer är bl.a. resa för dig och hästen.

Missa inte den här möjligheten, anmäl här! Länk till annan webbplats.

Ansökan stänger 24/3. Har ni frågor och funderingar, tveka inte att kontakta ungdom@icelandichorse.se

På bilderna ser ni bl.a. svenska lagen från Youth Cup 2018 i Sverige och 2016 i Nederländerna!

FEIF youth cup logo
Lag FEIF youth cup
Lag FEIF youth cup

Publicerad: 2024-02-08

Senast uppdaterad: 2024-02-07

Författare: Lisa Komét

Sponsorer

Besöksadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Postadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Kontakta oss

0220-452 50
svenska@icelandichorse.se

Organisationsnummer

863500-5583