Gå till innehåll
Svenska Islandshästförbundet
Svenska Islandshästförbundet

Nyheter från årets FEIF-konferens

Vid den årliga FEIF-konferensen (FEIF: internationella islandshästfederationen) som i år hölls i Luxemburg, valdes två svenskar in i FEIFs kommittéer: Johan Andersson i Leisure Riding Committee och Ida Albinsson i Youth Committee. Julia Lindh valdes in som ungdomsrepresentant i Breeding Committee och Jannike Moström lämnade sitt uppdrag i Youth Committee.

Det övergripande temat för konferensen var Social Licence to Operate och hästvälfärd, samt Collaboration with Science. Aktuell forskning presenterades, bl a hur ryttarens vikt påverkar hästen och många spännande diskussioner fördes i de olika kommittéernas möten. På delegates’ assembly, som är FEIFs årsmöte, fattades bl a beslut om att öka stödet för utveckling av WorldFengur och Rumänien valdes in som nytt medlemsland. Nu består FEIF av 23 medlemsländer.

Fortsatt fokus för Sverige, tillsammans med övriga nordiska länder, blir att driva frågor kring ökad transparens och mer demokratiska processer inom FEIF, samt om trygg idrott och principen ”unga för unga”.

Läs mer om FEIF-konferensen på FEIFs hemsida. Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2024-02-08

Senast uppdaterad: 2024-02-09

Författare: Lisa Komét

Sponsorer

Besöksadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Postadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Kontakta oss

0220-452 50
svenska@icelandichorse.se

Organisationsnummer

863500-5583