Gå till innehåll
Svenska Islandshästförbundet
Svenska Islandshästförbundet

Projektstöd för målgruppen 65+

Är ni som lokalförening intresserade av att utveckla er verksamhet riktad mot målgruppen 65+? Då vill vi gärna informera om två av de projektstöd som vi som förbund fått medel från Riksidrottsförbundet för att genomföra via er i lokalföreningarna.

Regelbundet föreningsidrottande bidrar till bättre hälsa och ökad social samvaro. Idag finns cirka 2 miljoner människor i Sverige som är 65 år eller äldre, och för dem kan idrottsrörelsen göra stor skillnad. Att vara fysiskt aktiv, och att vara det genom olika former av träning är mycket gynnsamt. Det handlar inte bara om pulshöjande fysiska aktiviteter utan även om balansträning, styrketräning och funktionell träning. Det kan också vara ett sätt att bevara fysisk funktion och förebygga fallrelaterade skador. Och för att kunna fortsätta med de aktiviteter som är kopplade till våra älskade islandshästar, inte bara som ryttare utan också i allt annat som hör hästen till, behöver vi en god fysisk hälsa.

Ett av idrottsrörelsens mål är att sänka trösklarna och möjliggöra för fler att idrotta, på olika sätt, oavsett ålder, ambition och tidigare erfarenheter. De första projektstöd som vi nu utlyser för målgruppen handlar om just det, att möjliggöra! Syftet med stöden är att utveckla verksamhet för både nya och befintliga medlemmar, där det ena stödet fokuserar på genomförande av en serie av avsuttna aktiviteter. Exempel på en sådan aktivitet kan vara ett ryttarutvecklingsprogram där t ex fallteknik, sits- och balansträning, ryttaryoga och styrketräning för ryttare ingår. Självklart ingår även fika och socialt umgänge! Det andra stödet handlar om uppstart av 65+ verksamhet för föreningar som idag inte arbetar aktivt med denna målgrupp. Det kan t ex handla om genomförande av ett par avsuttna och/eller uppsuttna aktiviteter som innefattar såväl någon form av idrottsligt inslag som social samvaro. Målet är att genom dessa aktiviteter skapa intresse för fortsatt verksamhet för målgruppen inom lokalföreningen. Vilket stöd som kan vara aktuellt för just er förening beror på hur er verksamhet ser ut och vad ni känner er redo för.

Vi kommer under projektets gång vilja följa er verksamhet för att kunna utvärdera och återrapportera, men även för att kunna kommunicera och visa på goda exempel för andra föreningar att inspireras av.

Vi vill börja med att bjuda in till en digital informationsträff tisdagen den 26 mars kl 19:00. Då kan vi gå igenom vilka mål vi hoppas på, hur ansökan går till och hur utbetalning av medel och återrapportering fungerar. Och vi vill såklart gärna ta del av era tankar och idéer om vad ni vill göra i just er förening! Välkommen med er anmälan till informationsträffen via mail till: elin.stockberg@icelandichorse.se

Islandshäst i grimma med man.

Publicerad: 2024-03-13

Senast uppdaterad: 2024-03-13

Författare: Lisa Komét

Sponsorer

Besöksadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Postadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Kontakta oss

0220-452 50
svenska@icelandichorse.se

Organisationsnummer

863500-5583