Gå till innehåll
Svenska Islandshästförbundet
Svenska Islandshästförbundet

Framtidskonferensen och Riksmötet 2024

Vi tackar för en fantastisk helg med framtidskonferens och riksmöte 2024. Det har varit en helg kantad av härliga diskussioner, spexiga framträdanden och konstruktiva förändringar, och som ni redan vet låg fokus på barn och ungas inflytande i föreningslivet. Med det i åtanke var det också extra roligt att välkomna ett 30-tal ungdomar som var med under helgen. På framtidskonferensen hade vi besök av stiftelsen Friends som gav oss en lärorik workshop. Där fick även vår förening Gyðas ungdomar berätta hur de jobbade med sin ungdomsverksamhet, vilket gav mycket inspiration.

Senare på kvällen blev det festlig stämning, organiserat av vår eminenta ungdomssektion, med god mat, fotovägg, musikquiz och pris för bästa utklädnad. Vi hade äran att dela ut ett förtjänsttecken i guld till Peter Stålhammar som gett allt och lite till de senaste decennierna. Eyvinurs valkyrior bjöd på spex och allsång med en härlig show där kansliets egna Jannike Moström slöt upp som bakgrundsdansare.

Ett stort tack till Anna Iwarsson från RF som ställde upp som ordförande för vårt riksmöte. Innan vi presenterar den nya styrelsen vill vi tacka vår vice ordförande de senaste 2 åren, Jenny Mandal. Vi presenterar nedan SIFs styrelse:

Förbundsordförande: Ingemar Tapper

Vice ordförande: Anne Fornstedt

Controller: Kristina Johansson

Sektionsordförande Tävling: Gunilla Lindgren

Sektionsordförande Utbildning: Sabina Anderberg

Sektionsordförande Ungdom: Ida Nemeth

Sektionsordförande Fritid: Johan Andersson

Ledamot: Cathrine Sandberg

Ledamot: Niclas Dahlqvist, även styrelsens representant i SIF Avel

Utöver att välja en ny styrelse blev motionerna om medlemsavgifterna hanterade och en halvering av medlemsavgiften för ungdomar klubbades. Fr o m 2025 kommer avgiften att vara 100 kr. Det klubbades även igenom att vi ändrar i våra stadgar att man räknas som ungdom upp till 26 år, istället för som tidigare 18 år. Även detta träder i kraft fr o m 2025. Julia Lindh valdes in som suppleant i SIF avels styrelse och Niclas Dahlqvist valdes in i SIFs styrelse. Han kommer därmed även att agera som styrelsens representant i SIF Avel.

Tusen tack alla som gjorde detta till en minnesvärd helg. Vi ser fram emot ett härligt 2024 tillsammans!

Protokollet kommer i sin helhet ut på hemsidan inom kort.

Sifs styrelse 2024

Fr v: Cathrine Sandberg, Kristina Johansson, Johan Andersson, Anna Iwarsson, Gunilla Lindgren, Ingemar Tapper, Ida Nemeth, Niclas Dahlqvist, Anna Ryberg.

Mycket folk i ett rum för incheckning.
Folk som fikar på ett hotell.
Folk som fikar på ett hotell.
En presentation av en ung tjej från lokalföreningen Gyda.
Föreläsning på riksmötet 2024.

Publicerad: 2024-04-08

Senast uppdaterad: 2024-04-08

Författare: Lisa Komét

Sponsorer

Besöksadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Postadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Kontakta oss

0220-452 50
svenska@icelandichorse.se

Organisationsnummer

863500-5583