Gå till innehåll
Svenska Islandshästförbundet
Svenska Islandshästförbundet

Svenskt Friluftsliv Friluftsforum 2024

Förra veckan, 17-18 april, var vi representerade på årets Friluftsforum och årsstämma med Svenskt Friluftsliv.

På lördagen var det Friluftsforum för allra första gången och vi tror att alla som var med är rörande överens om att vi hoppas att det ska komma tillbaka varje år. Det var fokus på strategi och under dagen delades vi upp i fyra olika workshop-grupper med följande teman:

  • Sänka trösklar
  • Kunskap
  • Samhällsutveckling
  • Allemansrätten

I grupperna diskuterades friluftslivet i sin helhet med konkreta exempel från olika medlemmar. Det som var den gemensamma nämnaren och som kom som resultat från varje grupp var SAMVERKAN. För att kunna påverka det svenska friluftslivets framtid behöver vi jobba tillsammans. Vi ser fram emot ett superspännande 2024.

På kvällen var det middag med galainramning och för första gången delades "Årets Friluftslyft" ut i kategorierna hållbarhet, allemansrätten och sänkta trösklar. Där kammade Scouterna, Båtunionen och Korpen hem priserna och vi fick höra om projekten som gav dem vinsten. Mer information om det hittar ni på HÄR Länk till annan webbplats..

På söndagen var det dags för årsstämman där vi var med och röstade fram Svenskt Friluftslivs nya ordförande, Cecilia Magnusson. Hon har lång erfarenhet av styrelsearbete i ledande funktioner i såväl kommersiella som ideella organisationer och vi hälsar henne varmt välkommen. Läs mer HÄR Länk till annan webbplats..


En hand håller i en folder med titeln "Det svenska friluftslivet 2023".

Publicerad: 2024-04-22

Senast uppdaterad: 2024-04-22

Författare: Lisa Komét

Sponsorer

Besöksadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Postadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Kontakta oss

0220-452 50
svenska@icelandichorse.se

Organisationsnummer

863500-5583