Gå till innehåll
Evenemang
Evenemang

Reglemente

OBS! Nytt reglemente publiceras i januari 2024

Länk till:
Reglemente för Lag-SM Pdf, 428.8 kB.
Smáli-banan Pdf, 240.3 kB.
Dressyrprogram Pdf, 1.8 MB.
OBS! Nytt program from. 2024 Pdf, 1.8 MB.

Vi rekommenderar att lagledaren läser och har med sig reglementet för Lag-SM och R&R för att vara uppdaterad på tävlingens regler. Reglementet för Lag-SM finns på Svenska Islandshästförbundets hemsida. Där hittar du bland annat vilka grenar som är med, hur laguppställningen ska se ut, regler för lagshow, flagglopp, Smáli mm. Detta dokument rekommenderas starkt att läsas av lagledarna. Det finns klipp att se på tex Youtube så att man lätt kan förstå tex hur Smali och flagglopp går till.

Om inget annat anges i reglementet för Lag-SM gäller den senaste versionen av R&R samt det svenska tillägget, som också ligger på SIFs hemsida. Där kan du bland annat läsa Svenska Islandshästförbundets uppförandekod, hitta all information om godkänd utrustning, hur många gånger en häst får starta på en tävlingsdag, samt beskrivning och regler för de olika grenarna. Det är viktigt att lagledaren har koll på detta så att det inte uppstår bekymmer som kan påverka lagets resultat negativt på grund av att man inte känner till reglerna. Har man frågor kring reglementet är det jättebra att gå till någon av domarna och ställa frågan direkt till dem, som så klart har mycket god kunskap i ämnet.

Årslicens krävs, information om detta hittar du i reglementet. Tillsammans med licensen ska hästpass, vaccinationsintyg och ryttarförsäkran visas vid incheckning precis som på alla tävlingar.

Text

Publicerad: 2023-01-26

Senast uppdaterad: 2024-02-12

Författare: Malin Fredriksson

Sponsorer

Besöksadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Postadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Kontakta oss

0220-452 50
svenska@icelandichorse.se